Márki-Zay Tótkomlós

London után és Washington előtt Tótkomlósra is beugrott, de még Makót is útba ejti a celeb pártelnök-polgármester világ körüli nagypolitikai road show-ja. Addig sem kell Vásárhellyel foglalkozni…

Aki azt hiszi, hogy ezen a héten kizárólag Hódmezővásárhely ügyeivel foglalkozik a Hódmezővásárhely ügyeivel megbízott polgármester, bizony nagyot téved. The show must go on. Vagyis tovább dübörög Márki-Zay önjelölt miniszterelnök-jelölt nagypolitikai haknikörútja – még akkor is, ha a pártelnök-polgármester erről néha diszkréten „elfelejt” beszámolni hivatalos oldalán.

Miközben állítása szerint kizárólag „szabadidejében” és „átlagban heti egy napot” országos politizál, ezen a héten sem adja alább (legalább) két kiruccanásnál.

Némi sör-virslis látványdodzsemezés után ugyanis csütörtökön megint maga mögött hagyta városát az egykori Simicska-plakátarc Kálmán Olga szerzőtársa, és a Békés megyei Tótkomlóson tartott kormányekéző lakossági fórumot a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökeként. A Fidesz-gyalázásban és a bevándorláspárti pártok EP-kampányában ezúttal az egyik helyi képviselő, Zsura Zoltán, valamint a magát civil aktivistának beállító profi tüntetésszervező, a tavalyi békéscsabai időközi önkormányzati képviselőválasztáson a balliberálisok által indított, majd elbukott Körömi János, az MMM megyei koordinátora voltak a „tettestársak”.

Márki-Zay Tótkomlós

Tótkomlós után, a soros washingtoni igehirdetés felé félúton pedig Makóra is beugrik majd szombaton Márki-Zay. Itt szivárványos utcafórumot tart a Jobbik parlamenti képviselőjével, Gyüre Csabával és a Párbeszéd botrányos „honatyájával”, még inkább bohócával: Tordai Bencével.

Azzal a Tordaival, aki miután az MSZP-s Bangóné gusztustalan módon patkányozott le több millió magyart, a Fidesz szimpatizánsait, cinikusan így reagált: „A patkány kedves, aranyos állat; vannak barátaim, akik patkányokat tartanak otthon. Nagyon szívesen simogatom ezeket a tanulékony állatokat”.

Márki-Zay és Tordai – miről másról – az EP-választás tétjéről értekeznek  az arra fogékony Maros-parti polgároknak.

Mintha ez Vásárhely polgármesterének bármilyen szempontból is feladata lenne… Persze ha lesz érdeklődő, bizonyára a patkányokról és a patkányozásról is szívesen beszélnek majd.

Ahogy többször megírtuk, február vége óta a „mindenütt jó, de legrosszabb otthon” elvet követve a Hódmezővásárhely ügyeinek intézésére és a városa fejlesztésére felkent celeb politikus megjárta (felsorolni is nehéz!) Kaposvárt, Budapestet (a Bara Hotelt), majd Budapesten Ferencvárost, Békéscsabát, Orosházát, ismét Budapesten a Szabad sajtó útját, Londont (két programmal), Debrecent, Baját, Békéscsabát, újra Budapesten a Spinoza Házat, Jászkisért, Nyíregyházát, Miskolcot, Veresegyházát, Vácot, Tótkomlóst, majd a kampánykörút Makón folytatódik, hamarosan pedig Washington következik a sorban. Az egyelőre rejtély, miből fedezik a haknikörút költségeit, hiszen Márki-Zay a jogerősen elveszített pereinek sérelemdíjaira és perköltségeire is Juhász Pétert megszégyenítő közösségi tarhálást indított.

És ha már tarhálás, egyik következő soros állomásán, az amerikai fővárosban a balliberális Kész Zoltán társaságában „politikai és közszereplőkkel, hivatalokkal, külhoni magyarokkal” fog találkozni – természetesen nem Hódmezővásárhely lesz a téma, hiszen azt reméli, sikerül majd „valamennyi segítséget szerezni akár a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak, akár Magyarországnak általánosságban is”.

Fotók: Facebook/Tótkomlós Mindannyiunké