Olvasói levél: "nem elegáns az apának válaszolni a fia helyett" 1

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet juttatta el szerkesztőségünkhez, amit változtatás nélkül közlünk.

“Márki-Zay Péter vajon most elítéli Botka Lászlót?

2018. február 12-én Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere bejelentette, hogy a város költségvetésének jó állapota megengedi: mintegy 11 ezer, 62 év feletti nyugdíjas kapjon 10 ezer forintos Erzsébet-utalványt. Erről másnap Márki-Zay Péter a következő véleményt alkotta meg egy kampányfórumon Hódmezővásárhelyen:

 „Úgy gondolták, hogy az idősek azok, (…) azoknak ha adunk 10 ezer forintot a saját pénzükből, akkor majd oda fognak szavazni. (…) Ne felejtsük el, hogy most hirtelen ilyen jól áll a város, hogy 100 millió forintot az Önök 10 ezer forintos csekkjeire fordítottak.”

Megválasztását követően Márki-Zay Péter első útja Botka László szegedi polgármesterhez vezetett. Mint kiderült, az újdonsült városvezetőt a szocialista politikus már korábban is sok mindenben támogatta.

Aztán 2019. május elsején jött ez a hír, amit maga Botka László jelentett be:

„Szegeden jelenleg 34 ezer nyugdíjas él. Bevezetjük az időskorúak támogatását. Az idei évtől kezdve az Idősek világnapjához, vagyis október elsejéhez kötődően mind a 34 ezer szegedi nyugdíjas alanyi jogon, kérelem nélkül 10 ezer forintot kap a várostól.”

Nem lennék Márki-Zay Péter helyében. Ha tavaly februári véleménye nem változott az idős embereknek adott utalványokkal kapcsolatban, akkor remélem, felszólítja a cimboráját: az önkormányzati választások előtt két héttel ne akarjon megvásárolni 34 ezer szegedi nyugdíjast.

Kelemen V. László”