Még mindig nem kezdődött meg a Németh László Gimnázium bővítése 5

Továbbra sem történt egyetlen kapavágás sem a Németh László Gimnázium, Általános Iskola új épületszárnyának kialakításában. Cseri Tamás önkormányzati képviselő szerint Márki-Zay Péternek inkább ezzel, és nem az országjárással és a könyvírással kellene foglalkoznia.

– Míg a vásárhelyi polgármester önmagát mesebeli vándorhercegnek, vagy kóborlovagnak képzelve rendületlenül járja a világot, addig Hódmezővásárhely fejlődése megtorpant. Az előző városvezetés körülbelül 160 milliárd forint értékben tárgyalt meg a kormánnyal több mint 10 fejlesztési projektet a Modern Városok Program keretében, ezekben a beruházásokban azonban egy kapavágás sem történt – ismertette mai sajtótájékoztatóján Cseri Tamás.

Még mindig nem kezdődött meg a Németh László Gimnázium bővítése

A fideszes önkormányzati képviselő emlékeztetett: a hódtói Németh László Gimnázium, Általános Iskola a kormány mintegy 1 milliárd forintos támogatása által egy új épületszárnnyal bővülne. Ez 6 új tantermet és egy 600 főt befogadó közösségi teret jelentene, amire azért lenne szükség, mert jelenleg rendkívül zsúfolt az oktatási intézmény. – 1030 gyermek jár most az intézménybe, jövőre 1050 fog, és már így sincs mindig szabad tanterem – tette hozzá.

Még mindig nem kezdődött meg a Németh László Gimnázium bővítése 3

A politikus szerint sajnálatos, hogy amíg Márki-Zay Péter politikai celebként járja az országot, önmagáról könyvet ír, vagy könyvet írat, addig ez a beruházás el sem indult. – A Modern Városok Program által a kormány az elmúlt évek legnagyobb lehetőségét kínálta a városnak, úgyhogy ezeket a fejlesztéseket meg kellene valósítani – hívta fel a polgármester figyelmét Cseri Tamás.

Még mindig nem kezdődött meg a Németh László Gimnázium bővítése 1

A képviselő még elmondta, mivel ezek a projektek határidőkhöz kötődnek, ezért fontos lenne, hogy a Németh László bővítése ne csússzon ki a megadott időintervallumból.