Vásárhelyi alkotó kisjátékfilmje nyert közönségdíjat a Magyar Filmhéten 1

Közönségdíjat kapott a Magyar Filmhéten a televíziós forgalmazású alkotások közül a 25 dollár című kisjátékfilm. A forgatókönyvet a vásárhelyi Borbás Edina írta – tette közzé a delmagyar.hu.

A 25 dollár című kisjátékfilm közönségdíjat kapott az 5. Magyar Filmhéten. A film két dolog miatt is érinti Hódmezővásárhelyt – írja a hírportál.

A forgatókönyvíró Borbás Edina a városban él, illetve a forgatás nagy része is a megyei jogú városban zajlott. A 25 dollár Adolph Zukorról szól, aki 1888-ban a zsebébe varrt árvaellátási pénzével, 25 dollárral vándorolt ki Amerikába a Borsod megyei Ricséről, és felépítette a filmipart. A történet szerint a szomszédságába egy olasz férfi költözik, aki a hallgatózás rabjává válik. Paolo saját élete leépül, képzeletben a szomszédét, Adolph Zukorét, a Paramount Pictures alapítójáét éli. A korábban gazdag férfinak 25 dollárja marad, annyi, mint amennyivel Zukor Amerikába érkezett.

A 25 dollár egy indiai filmfesztiválon a hónap filmje lett, Los Angelesben pedig a legszebben fényképezett film fődíját nyerte el. Most pedig az 5. Magyar Filmhét közönségdíját is magukénak tudhatják az alkotók.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: wikipedia