Soros György

A bevándorláspárti baloldal azért támadja Salvinit, mert sikerült megvédenie a határokat, és ez nem tetszik Sorosnak és az embereinek – mondta Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója arra reagálva, hogy Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter csütörtökön hivatalos látogatásra érkezett a magyar fővárosba. 

A kommunikációs igazgató Budapesten újságíróknak nyilatkozva rámutatott: Orbán Viktor kormányfő és Matteo Salvini az a két európai politikus, aki megmutatta, hogy az európai  határokat igenis meg lehet védeni, ha erre van politikai akarat.

A magyar miniszterelnök megmutatta, hogy meg lehet védeni egy szárazföldi határt, az olasz belügyminiszter pedig azt, hogy meg lehet védeni egy tengeri határt is – mondta. Hangsúlyozta: ezzel együtt azt is bebizonyították, hogy hazugság az az állítás, miszerint a bevándorlás elkerülhetetlen és megállíthatatlan. Ezért támadják Orbán Viktort és ezért támadják Salvinit a bevándorláspárti erők – mondta Hidvéghi Balázs, kiemelve: ők mindenkit megtámadnak és megbélyegeznek, aki nemet mond a bevándorlásra.

A csütörtöki találkozó a határvédelemről, Európa és a keresztény kultúra védelméről szól – fűzte hozzá fideszes politikus.

Mi azt szeretnénk, hogy ha az Európai Uniónak olyan vezetői lennének a május 26-i európai parlamenti választás után, akik számára szintén ezek az értékek a fontosak – jelentette ki Hidvéghi Balázs, aki hozzátette: Brüsszel mostani, bevándorláspárti politikáját meg kell állítani, mert ez tönkreteszi Európát és veszélybe sodorja az európai embereket. “Isten hozta Matteo Salvinit Magyarországon!” – zárta sajtónyilatkozatát a kormánypárti politikus.

A kommunikációs igazgató arra a kérdésre, hogy Stummer János, a Jobbik alelnöke a közelmúltban Nagykőrösön a kormánypárt tagjait disznónak és gazembernek nevezte, azt mondta: emberek tömegét sértette meg, de a Jobbik történetét ismerve nincs meglepve, ugyanolyan, mint a többi ellenzéki párt, amelyek lenézik az embereket. A Jobbik nem riad vissza attól sem, hogy durván sértegesse a magyarokat – mondta Hidvéghi Balázs, hozzátéve: így nem lehet sem tiszteletet kiérdemelni, sem politikai támogatást szerezni, de ez legyen a Jobbik problémája.

Kijelentette: éles politikai viták lehetnek a pártok között, de politikusok sértő módon a választópolgárokról nem beszélhetnek.