A BölcsészFeszten mutatkozik be a Tornyai János Múzeum 1

A Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara BölcsészFeszt 2 című programsorozatában 2019. május 7-én, kedden 14 órától a kar Folyosógalériájában és a Radnóti Kávézóban mutatkozik be a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum.

Idén a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum és Emlékpont a BölcsészFeszt kiemelt vendége annak az együttműködésnek a jegyében, amelyről a Szegedi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara és a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ március elején írt alá megállapodást.

Az érdeklődők 14 órától tájékozódhatnak a közgyűjteményről és sor kerül a „Nagy Sömmi” című pályázat díjkiosztójára, valamint a BTK Folyosógaléria kiállításának megnyitójára. A pályázat eredményeit ismerteti és a tárlatot bemutatja: Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója.

Ezt követően A tündérmeséktől a marxizmusig címmel a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ kiadványait kerekasztal beszélgetés keretében ismerhetik meg az érdeklődők, amelynek közreműködői Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ igazgatója, Dr. Nátyi Róbert főiskolai docens, művészettörténész és Dr. Bencsik Péter egyetemi adjunktus, történész.

A BölcsészFeszten mutatkozik be a Tornyai János Múzeum