Dietz Gusztáv vásárhelyi látogatása után kihirdették az elsősegélynyújtó verseny eredményét

Az Európa- és világbajnok kedd délután részt vett a Magyar Vöröskereszt programján. Az is eldőlt, hogy kik jutottak tovább Csongrád megyéből az országos fordulóba – tette közzé a Vásárhely 24.

Kedden rendezték meg a Magyar Vöröskereszt elsősegélynyújtó versenyének megyei fordulóját, amit egy sportnappal kötöttek egybe.

Sasvári Krisztina, a szervezet Csongrád megyei igazgatója elmondta, a rendezvényük része a sport és az egészséges életmód, ezért Dietz Gusztáv MMA Európa- és világbajnokot is meghívták.

A sportoló a Balogh Imsi Sportcsarnokba látogatott el, ahol motivációs előadást tartott, saját életútján keresztül mutatta be, hogy miért jó a sportot választani. Előadásával több helyen is megfordult már, és nagy érdeklődéssel szokták hallgatni.

„Vele szerettük volna elérni, hogy az életmentés mellett a fiatalok arról is halljanak valamit, hogy miért jó a sportra figyelni, miért jó sportosan élni” – emelte ki Sasvári Krisztina.

A sportoló egy edzést is tartott, így a fiatal életmentőknek nemcsak az elméje lett megmozgatva. A jóleső sportolást követően kihirdették a győzteseket.

Kategóriánként a következő csapatok jutottak tovább az országos versenyre:

Gyermek kategória: Védő Angyalok – Ásotthalmi Általános Iskola

Ifi kategória: Megment-Elek – Szeged, Kossuth Zsuzsanna Szakgimnázium

Felnőtt kategória: Egység 25 – Szegedi Rendészeti Szakgimnázium

A sportcsarnokban készült képek forrása: Héjjáné Borbás Anikó

Forrás: vasarhely24.com