Kosársuli: az elődöntő első meccse következik

Rövid, felkészüléssel teli szünet után a legizgalmasabb résszel, a végjátékkal folytatódik az NB I/B Zöld csoportjának rájátszása. Jönnek ugyanis az elődöntők a bajnokságban, amely során az alapszakaszgyőztes Vásárhelyi Kosársuli ellenfele a negyedikként kiemelt Salgótarjáni KSE lesz. Az első mérkőzésre május 4-én, szombaton este kerül sor a Hódtói Sportcsarnokban.

A tét nem kisebb itt, valamint a másik ágon, a Bajai Bácska-Óbudai Kaszások párviadalban, mint a döntőbe kerülés, ezzel párhuzamosan pedig a feljutás – a két finalista ugyanis a következő szezont az NB I/B Piros csoportjában kezdheti. A csata két nyert találkozóig tart, ehhez pedig pályaválasztóként elengedhetetlen a jó itthoni kezdés Tóth Tamás csapata számára.

Ami a két alakulat közelmúltját illeti, a mi szempontunkból pozitív képet kapunk, hisz 2018 szeptemberében, a szezon nyitómeccsén amolyan mumusként 85-70-re nyertünk Salgótarjánban, majd január 12-én, a Hódtóiban 104-83-as arányban diadalmaskodtunk.

Azóta is verhetetlen a Kosársuli Vásárhelyen, a bajnoki idényben ez lehet tizenötből a tizenötödik sikerünk közönségünk előtt. A DEAC U23 elleni negyeddöntőt két szoros győzelemmel abszolválta a csapat, egy hasonló végkimenetelű duplával ezúttal is elégedettek lennénk. Ughy Albert együttesének természetesen lesz ehhez-egy két szava. A nógrádiak az Újpest ellen végletekig kiélezett küzdelmet vívtak, és végül 2-1-es arányban léptek tovább. Húzóemberük az a horvát Dominik Herendic, aki a bajnokság egyik legkiválóbb játékosának számít.

Azzal a jó teljesítménnyel és nagy küzdeni akarással, ami a szezonban jellemző volt a Kosársulira, kijelenthető, hogy egy hajszálnyival is, de esélyesebbként várhatjuk a következő napok történéseit. Minden szurkolóra óriási szükség lesz!

A Vásárhelyi Kosársuli-Salgótarjáni KSE mérkőzés május 4-én, szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban. A visszavágót május 8-án, szerdán 19 órakor rendezik Salgótarjánban.

A mérkőzésre a Kosársuli két főtámogatója, az MMBF Földgáztároló Zrt. és a Swietelsky Vasúttechnika Kft. jóvoltából a belépés ingyenes!

Hajrá, Kosársuli!

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu