Fókuszban az oktatás és képzés a hátrányos helyzetben lévők részére 3

A 2019. április 10-én a került megrendezésre a Csongrád Megyei Felzárkózási Fórum, az EFOP-1.6.3-17-2017-0003 Csongrád Megyei Felzárkózási és Esélyegyenlőségi Program keretén belül, ahol az oktatással kapcsolatban tartottak előadást a szakértők.

A programot dr. Kovács Beáta, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg. Elmondta, hogy továbbra is fontos az együttműködés, és kiemelte a projekt előrehaladásának eddigi pozitív eredményeit.

Fókuszban az oktatás és képzés a hátrányos helyzetben lévők részére

A Szegedi Tankerületi Központ igazgatónője Plesovszkiné Ujfaluczki Judit előadásában az oktatás és képzés helyzetéről, valamint tevékenységükről számolt be.

Fókuszban az oktatás és képzés a hátrányos helyzetben lévők részére 1

Angyalné Kovács Anikó, a Szegedi Szakképzési Centrum főigazgatója előadásában kifejtette, egyes iskolákban elérték a 90%-os beiskolázási mutatót és az intézményeik 70%-a maximális kihasználtságú. Pályázati tevékenységeket is folytatnak, valamint pályaorientációkkal segítik a fiatalok jövőben való, szakmai elhelyezkedését.

A Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara részéről Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna kamarai titkár számolt be az esélyegyenlőséghez kapcsolódó tevékenységükről. Több nemzetközi projektben is részt vesz a kamara: InnCommerce: fiatal vállalkozók innovatív termékeinek, szolgáltatásának piacra juttatását segítő játékos képzés, valamint a Sound of Business: vállalkozói készségek fejlesztése, vállalkozói szemlélet népszerűsítése.

Fókuszban az oktatás és képzés a hátrányos helyzetben lévők részére 2

Az előadássorozatot Péntek Imréné intézményvezető, a GEMMA Iskola Nonprofit Közhasznú Kft-től zárta. Elmondta, a szervezet célja, hogy segítséget nyújtsanak a fogyatékossággal élő gyermekeket, fiatalokat és felnőtteket nevelő családoknak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.