Almási Istvánról nevezné el a Fidesz az új vásárhelyi pihenőparkot 2

Ma délután a Fidesz-frakció sajtótájékoztatót tartott a volt Kossuth helyén megépült pihenőparknál, ami az előző városvezetés által valósulhatott meg.

– Örömünnep ez a mai, ugyanis Vásárhely ismét szépült. Már 2010 környékén szó esett arról, hogy a Kossuth-iskola épülete annyira elavult az oktatásra, hogy már szakemberek sem javasolták a felújítást. Ezért a képviselő-testület úgy döntött, hogy bontsák le az intézményt – elevenítette fel a kezdeteket Kecskeméti Rita.

Almási Istvánról nevezné el a Fidesz az új vásárhelyi pihenőparkot

A fideszes képviselő hozzátette, ezt követően konzultáción kérték ki a lakosok véleményét, hogy mihez kezdjenek az üres telekkel. A vásárhelyiek nagy része pedig úgy döntött, hogy tavas pihenőparkot alakítsanak ki a területen.

Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 16

A projektre Lázár János országgyűlési képviselő támogatásával 850 millió forint Európai Uniós forrást nyert az önkormányzat. Kecskeméti Rita elmondta, mindez 2018-ig történt, utána ugyanis az új városvezetésnek nem sikerült a közbeszerzést megfelelően lebonyolítani, ezért a kivitelező nem tudta időben megkezdeni a munkálatokat. Az átadás eredeti időpontja pedig múlt év decembere lett volna.

– Az előző városvezetés minden évben beruházások tucatjait és évente több tízmilliárd forintot hozott Vásárhelyre. Márki-Zay Péter azonban semmit nem hoz ennek a közösségnek, nincsenek fejlesztései, és még csak ötletei sincsenek, milyen irányba fejlődjön a város és hogyan lehetne jobb az életünk – vette át a szót Cseri Tamás.

Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 2

A képviselő hangsúlyozta, amikor valaki bemegy majd a pihenőparkba, akkor emlékezzen arra az időszakra, amikor még nem a viszálytól volt hangos a város, hanem az építő munkáról. – Az itt eltöltött órákban gondoljunk a csendre és arra, amikor még nem fordult ennyire egymás ellen a település – javasolta a képviselő.

Még elmondta: ennek tiszteletére amennyiben a Fidesz képviselői kapnak októberben bizalmat a város lakosságától, a parkot Almási Istvánról nevezik majd el.

Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 1 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 3 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 4 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 5 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 6 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 7 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 8 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 9 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 10 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 11 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 12 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 13 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 14 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 15 Átadta a pihenőparkot a volt Kossuth helyén a Fidesz-frakció 17

Fotók: Gémes Sándor
A parkról a képek korábban készültek.