A Béke-telepen gyűjtött aláírást Lázár János 1

Az ember nem mondhat le arról, hogy állást foglaljon az ország jövőjéről, mert más fog dönteni a feje felett – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő, amikor ma reggel a vásárhelyi Béke-telepen gyűjtött támogató aláírásokat Orbán Viktor programjához.

– A Béke-telep a város egyik érdekes része, ugyanis sok fiatal költözött ide az elmúlt 10 évben, és a város ingyen telkekkel segítette őket. Ugyanakkor egy idősebb rész is van a környéken, sok ház épült itt a ’70-es, ’80-as években – mondta Lázár János.

A Béke-telepen gyűjtött aláírást Lázár János

A Vásárhely-Makó választókörzet országgyűlési képviselője az egyik sörözőben beszélgetett a választópolgárokkal, majd az egyik bolt előtt gyűjtötte az aláírásokat. – Nagyon fontos, hogy az emberek részt vegyenek a közügyek intézésében. Amikor  lehetőségünk van állást foglalni és véleményt mondani arról, hogy az ország és a közösség milyen irányba haladjon, akkor erről a jogról nem mondhatunk le, mert akkor más fog dönteni a fejünk felett az életünkről – hívta fel az arra járók figyelmét a politikus.

Hozzátette, nincs olyan magyar, akinek ne befolyásolná az életét az, ami az Európai Unióban történik, ugyanis számos nyitott és eldöntetlen kérdés van, amit ott határoznak meg. Egyik ilyen a bevándorlás. – Sokan azon dolgoznak, hogy megnyissák Európa határait, mi pedig azon, hogy megvédjük azokat. Ehhez keresünk szövetségeseket, mert szerintünk a vásárhelyi és a magyar fiatalokat kell támogatni a bevándorlók helyett – jelentette ki Lázár János, aki szerint a legfontosabb, hogy a május 26-i európai parlamenti választáson mindenki menjen el szavazni.

A Béke-telepen gyűjtött aláírást Lázár János 3

A választókörzet különböző pontjain továbbra is gyűjtik a szignókat, amikkel Orbán Viktor bevándorlás elleni hét pontját lehet támogatni.

Fotók: Gémes Sándor