Automatikus vázlat 438

A mai napot átszőtte a zenés mozgás, ugyanis ma ünneplik a tánc világnapját. Ennek alkalmából a Szeretem Vásárhelyt Egyesület egy igazán ritmusos, különleges programmal készült. A Bessenyi Ferenc Művelődési Központ előtt fiatalok és örök ifjak együtt járták a táncot az ABBA musical zenéjére. 

1982 óta ünneplik világszerte a tánc világnapját, és a dátum azért különleges, mert Jean-George Noverre francia balettművész születésnapját is ekkor ünneplik. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület szervezésében megvalósult szuper eseményen Juhász Tünde, az egyesület egyik alapítótagja és Fogarassy Judit tánctanár köszöntötte a megjelentek.

Automatikus vázlat 430

A táncos megmozduláson Rapcsák Katalin is részt vett, aki szintén az egyesület egyik alapítótagja. Az interjú során elmondta, hogy már egészen kicsi gyerekként vonzotta a tánc és a zene, melyek mai napig szerves részét képezik az életének. Kiemelte, hogy fantasztikus megtapasztalni azt, hogy a táncnak mekkora közösségformáló ereje van, mind a mai napig. Hozzátette, nagyon sokat készültek a mai fellépésre és 30 év után kezdtek a csapatukkal táncolni, ezért plusz boldogságként hatott rá a rendezvény.

Automatikus vázlat 428

A tánc és a zene egy rendkívül különleges, néha megfoghatatlan dolog az emberek számára. Nem számít, ki milyen stílust kedvel, milyen muzsikára dobban meg a szíve és mozdul meg a lába. A közösség a legfontosabb, ahol együtt adhatják át maguknak a ritmusnak, az örömnek és a boldogságnak. Együtt táncolni, nem csak újabb és újabb élmény jelent az egyének számára, hanem azt is, hogy összetartoznak. Megosztják egymással mindazt a különleges és felemelő érzést, amelyet a tánc és a zene vált ki belőlük.

Automatikus vázlat 435

Az egyesület táncos videóját hamarosan megtekinthetik a Szeretem Vásárhelyt hivatalos Facebook-oldalán.

Automatikus vázlat 442 Automatikus vázlat 441 Automatikus vázlat 440 Automatikus vázlat 439 Automatikus vázlat 437 Automatikus vázlat 436 Automatikus vázlat 434 Automatikus vázlat 432 Automatikus vázlat 431