Automatikus vázlat 416

Hagyományosan idén is megrendezték a Versünnepet, mely egyben egy versenyt is magába foglalt a Varga Tamás Általános Iskolában. 

Nagyon fontos a művészet ápolás az iskolában, ezért igyekeznek a kultúra széles körét bemutatni a tanulók számára. A szavalás fontosságát is kiemelik az intézményben, ezért több eseményt építene köré, ahol a gyerkőcök kibontakoztathatják tehetségüket.

Automatikus vázlat 423

A Versünnep Alapítvány és a Bánffy György Kulturális Szalon támogatásával rendezték meg a Versünnep Fesztivált. A korábbi évekhez hasonlóan az idei évben is híres magyar költők köré épültek a versek. A kicsik tolmácsolásában Kányádi Sándor, Petőfi Sándor, Örkény István és Ady Endre csodálatos műveit hallgathatta meg a nagyérdemű. Horváth Tímea, az alsós munkaközösség vezetője elmondta, hogy 54 diák nevezett a versenyre.

Automatikus vázlat 424

Több korcsoportba indultak a kis szavalók: első-második, harmadik-negyedik, ötödik-hatodik és hetedik-nyolcadik osztályosok mérettették meg magukat. Hozzátette, hogy évek óta visszatérő vendége, és zsűri tagja a versenynek Quintus Konrád, magyar színészművész és rendező.

Automatikus vázlat 418

A gyerekek számára külön örömet jelentett a jelenléte, aki a szavalás előtt biztatta a kicsiket és jó tanácsokkal is ellátta őket. Számos jutalommal készültek a gyerkőcök számára: írószer csomagot, könyvjutalmat kaptak. Valamint az első helyezett részt vehet majd a Versünnep Fesztiválra, mely várhatóan június közepén kerül megrendezésre Budapesten.

Automatikus vázlat 427 Automatikus vázlat 426 Automatikus vázlat 421

Automatikus vázlat 418

Automatikus vázlat 420 Automatikus vázlat 419  Automatikus vázlat 414 Automatikus vázlat 413 Automatikus vázlat 412