A Péczely diákjaitól harsogott ma a Bessenyei

A hódmezővásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói beiskolázási hangversenyt tartottak ma a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Az évről-évre megrendezett eseményen ma az intézmény több mint huszonöt diákja mutatta be hangszeres tudását a város legkisebbjeinek.

Az interaktív előadással egybekötött hangversenyen több hangszercsoportot ismertettek.

A Péczely diákjaitól harsogott ma a Bessenyei 1

Billentyűs, fafúvós, rézfúvós és ütős hangszereké, valamint természetesen a legszebben csengő énekeké volt a főszerep a Péczely nebulói által.

A Péczely diákjaitól harsogott ma a Bessenyei 3

Suhanyeczné Puskás Barbara, az iskola igazgatóhelyettese elmondta, a rendezvény célja nem más, mint, hogy minden évben bővítsék a hangszereken játszó fiatalok körét. Egy-egy ilyen és ehhez hasonló hangverseny vagy bemutató ugyanis remek útmutatóként szolgál a gyermekeknek arról, hogy tulajdonképpen melyik hangszer hogyan és milyen módon képes megszólalni.

A Péczely diákjaitól harsogott ma a Bessenyei 5

„A tapasztalatok azt mutatják, hogy a hangversenyeket és a különböző zenével kapcsolatos előadásokat követően mindig többen és többen döntenek a hangszeren való muzsikálás mellett, ami számunkra végtelenül nagy öröm„ – osztotta meg a gordonka tanárnő.

Hangsúlyozta: “nagyon fontos a felvételiken a helyes szűrés, hiszen, ha egy gyermek elindul a zenei pályán, de nem leli benne örömét és sikerét, akkor az nagyobb kár, mint haszon”.

És azt is megtudtuk, hogy minden évben más-más hangszer népszerű a fiatalok körében.

Az előadáson csodálatos dalok csendültek fel a diákoktól és kísérő tanáraiktól egyaránt, a hódmezővásárhelyi óvodások pedig rendkívül élvezték mindezt.

A Péczely diákjaitól harsogott ma a Bessenyei 8

Suhanyeczné Puskás Barbara még elmondta, hogy az idei évben az intézményük zenei tagozatára való felvételi meghallgatást június 4-én és 5-én, kettőtől-hat óráig tartják a főépületükben, azaz a Mária Valéria utca 4-6 szám alatt. Ide azon gyermekek jelentkezését várják, akikben ég a zenélés vagy az éneklés iránti vágy és, akik szívesen képeznék magukat a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézményben.

A Péczely diákjaitól harsogott ma a Bessenyei 2

A Péczely diákjaitól harsogott ma a Bessenyei 4

A Péczely diákjaitól harsogott ma a Bessenyei 7