A dobogó legfelső fokára állhattak a Hód Judo SE növendékei Budapesten 1

A Hód Judo Sportegyesület az elmúlt hétvégén három fővel képviseltette magát Európa egyik legnagyobb nemzetközi versenyén, a 32. Budapest Kupán – számol be a Vásárhely24.

A versenyen 27 ország 225 klubjából 1700 fő feletti indulólétszámot regisztráltak. Ebben a “giga” mezőnyben, az ifjú Hódok az U13-as korcsoportban próbáltak szerencsét és maradandót alkottak.

Három versenyző közül ketten is a dobogó legfelső fokára állhattak. A korosztályukban összesen 3 magyar aranyérem született, a fiúk mezőnyében mindkét magyar aranyérmet a Hódok hozhatták haza. A mezőny erősségét mutatja, hogy sok klub osztozott az érmeken, a Hód Judo SE a 2. helyen végzett az említett kategóriában a klubok éremtáblázatán, egyedüli magyar klubként a top 5-ben.

Külön öröm, hogy az Aranyérmes Ifjak minden mérkőzésüket ipponnal nyerték az év egyik legfontosabb versenyén. Az egyesület büszke Varga Szabolcs Dominik -35 kg-ban mutatott teljesítményére is, akinek még bele kell “nőnie” az új súlycsoportjába ugyan, de az elmúlt fél évben minden versenyéről érmes helyezéssel tért haza. Ezúttal egy nagyon kemény csatában maradt alul, de szépen küzdött és voltak ígéretes akciói is.

Külön kiemelésre méltó az a hozzáállás és fejlődni akarás, amit a Hód Judo SE fiataljai – az egész otthoni csapatot beleértve – bemutattak az elmúlt hónapokban a felkészülési időszak alatt.  Számos technikai-taktikai elemet sajátítottak el, amelyek az elmúlt versenyeken hozzásegítették őket a sikeres szerepléshez.

Akik követik a Hód Judo SE tevékenységét és szurkolnak a Hódoknak, az egyesület reményei szerint a legifjabbakat is megtekinthetik hamarosan a májusban megrendezésre kerülő korosztályos Diákolimpiákon.

A dobogó legfelső fokára állhattak a Hód Judo SE növendékei Budapesten

A Hód Judo SE eredményei a 32. Nemzetközi Budapest Kupán:

Ocsák Nimród Zsombor -54 kg-ban 1. helyezett

Ocsák Soma Zénó +66 kg-ban 1. helyezett

Felkészítő edzők:

Dr. Hangyási Dávid Botond

Pfeffer Árpád

Ocsák Zoltán

Forrás: vasarhely24.com