Patkányozás: az ellenzék csak rosszul jöhet ki a durvulási versenyből

Kiszelly Zoltán politológus szerint tízből kilenc ember számára egyértelmű, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista országgyűlési képviselő megsértette politikai ellenfele, a Fidesz szavazóit.

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület megdöbbent

Az MPEE megengedhetetlennek tartja, hogy a politikai kommunikáció ennyire mélyre süllyedjen. –A sokakat sértő közönséges hangnem helyett a választópolgárok emberi méltóságának tiszteletben tartásában hiszünk – olvasható a Magyar Polgári Együttműködés Egyesület által kiadott közleményben.

A XXI. Század Intézet regionális igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában Bangóné Borbély Ildikó napokban tett nyilatkozatáról – melyben az ellenzéki politikus úgy válaszolt a Fidesz támogatottságának növekedéséről szóló kérdésre, hogy sok a patkány Magyarországon – azt mondta: ez egy olyan mondat, amiből egyértelműen azt lehet kihallani, hogy azt ellenfele, a Fidesz szavazóira érthette.

Kiszelly Zoltán szerint a kommunikáció első szabálya, hogy amit félre lehet érteni, azt félre fogják érteni, ezért egy politikusnak, főként választási kampány idején, egyértelműen kell fogalmazni.

Hozzátette: a Fidesz jól reagált a helyzetre azzal, hogy a kormánypárt megsértett szavazói a szavazófülkében tudnak a legjobban válaszolni Bangóné állítására.

Az MSZP szerint nincs mit mentegetni Bangóné patkányos mondatán

A mondaton nincs mit mentegetni, ezért az MSZP-Párbeszéd szövetségben sem jár kitüntetés – így reagált pártja Bangóné Borbély Ildikó szavaira. A szocialista országgyűlési képviselő pénteki kijelentéséhez hasonló eset nemrég Ausztriában történt, ahol egy szabadságpárti képviselő egy verset tett közzé, amelyben patkányokhoz hasonlította a bevándorlókat. Az ügyből botrány lett, és a politikusnak néhány nappal később le kellett mondania mandátumáról és párttagságáról is – közölte a köztelevízió Híradója.