Agresszivitás jellemezte a görögországi migránstáborban történteket

Menczer Tamás államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy továbbra is érdemes odafigyelni a migrációra, mert a következő években továbbra is meghatározó téma lesz Európában – írja a 888.hu.

A bevándorláspárti ellenzék folyamatosan igyekszik elbagatellizálni a migráció jelentette veszélyt és azt állítják, nincs miért aggódni. Mivel nem tudnak valós megoldást nyújtani a migrációból fakadó problémákra, azon dolgoznak, hogy eljelentéktelenítsék azokat. Azonban nincs igazuk. Menczer Tamás,  tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár kifejtette, hogy miért fontos továbbra is odafigyelni a migrációra, még ha nem is olyan látványosan zajlik, mint a 2015-ös migránsválság tetőzésekor.

Az államtitkár megjegyzi, hogy Brüsszel törékeny alkut kötött Törökországgal, ami bármikor felborulhat. Ha a törökök bemondják az unalmast, akkor négymillió, jelenleg még Törökországban tartózkodó migráns indulhat útnak Európa felé.

Nem is beszélve Líbiáról, ahol jelenleg kétmillió migráns tartózkodik. Az országban harci cselekmények zajlanak, ha a helyzet súlyosbodik, ők is útnak indulhatnak. Ez már hatmillió migráns és még csak két országot említettem – hangsúlyozza Menczer Tamás.

Majd felhívja a figyelmet arra is, hogy az elmúlt években számos, iszlamisták által elkövetett terrortámadás történt Európa szerte. Legutóbb Srí Lankát robbantottak szélsőséges iszlamisták húsvétvasárnap. Több mint 250 ember halt meg és legalább 500-an megsebesültek.

Az ellenzéki pártok egymással maradkodnak a hatalomért, a bevándorláspárti brüsszeli elit pedig azon dolgozik, hogy Soros elképzeléseit valósítsa meg, közben pedig minkét fél elfeledkezik Európa és állampolgárainak valós érdekeiről.

Forrás: 888.hu

Kép: illusztráció