Dunai Antal és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület adta át a Városi Stadion Pihenő Pontját

Az eseményre a Sport piknik és családi nap keretében, 13 órakor került sor – tette közzé a Vásárhely 24.

Ahogyan megírtuk, ez az esős, álmos vasárnap senkit nem kedvetleníthetett el, hiszen a mozgás volt a főszerepben Vásárhelyen. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület hagyományteremtő szándékkal, idén először hívta életre a Sport piknik és családi napot, ahol közel harminc vásárhelyi sportegyesület mutatta meg magát. A színes programok részeként, 13 órakor Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgóval adta át az egyesület a stadion új Pihenő Pontját.

A kültéri műfüves edzőpályával szemben két pad és három fa kapott helyet. A fák Hódmezővásárhely három kiemelkedő labdarúgójának állítanak emléket: Kérdő Sándor, Kecskés István „Gida”, valamint Rácz Ferenc „Potykás” nevét őrzik.

Az átadáson az érdeklődők megismerhették a három futballjátékos életútját, majd Juhász Tünde, az egyesület alapító tagja mondott beszédet. Kiemelte, a mai nap az egyesület létrehozásának a céljával van összhangban, hiszen a Szeretem Vásárhelyt Egyesület az értékteremtést, közösségépítést, és példamutatást tűzte zászlajára.

„De nem tudunk úgy létezni, hogy ne emlékezzünk a múltunkra” – hangsúlyozta, hozzátéve, a fákat kiemelkedő focistáink tiszteletére ültették, így állítanak nekik emléket. Ezt egészítették ki padokkal, hiszen az utánpótlás játékosai örömmel veszik, ha szülők, nagyszülők, barátok kísérik el őket, és figyelik a játékukat. Így a családtagok, ismerősök meg tudnak pihenni, miközben a fiatal focistákat is tudják biztatni.

Dunai Antal olimpiai bajnok labdarúgó is megosztotta gondolatait a jelenlévőkkel. Elmesélte, ahogy a fiatalok játékát figyelte az átadás előtt, észrevett egy focistát, aki úgy mozdult a labdáért, és úgy állt a játékhoz, hogy őt már ki kellene választani, oda kellene figyelni rá. Hangsúlyozta, már elsős, sőt, óvodás korban is kiderül, hogy kinek van tehetsége.

Dunai Antal szerint a focit nem lehet csak tanítani, kell hozzá adottság, alázat, és munka is. Ugyanakkor úgy látja, hogy a magyar játékosokban ez meg van, Vásárhelyen is kiemelkedő a sportélet.

A beszédek után hivatalosan is átadásra került a stadion Pihenő Pontja, ahol immár meg tudnak pihenni a fáradt látogatók, vagy a focistákra kíváncsi hozzátartozók, barátok.