Olvasói levél: A csend csődje

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet küldte el szerkesztőségünknek, amit változtatás nélkül közlünk.

Márki-Zay Péter vonzza az embereket!

A hódmezővásárhelyi polgármester egy sikert mindenképpen elkönyvelhet. Soha nem fordult még elő, hogy a város közgyűlését ilyen sokan nézték volna szerte az országban. Azt kell, mondjam, hogy a helyiek száma eltörpül mindazoké mellett, akik megdöbbentő mértékben mutatnak érdeklődést a vásárhelyi politikai történések iránt. Zalaegerszegtől Pécsig, Gyulától Budapestig. Remek példát szolgáltatott erre az április 26-i testületi ülés élő közvetítése.

Biztos vagyok abban, hogy például a budapesti Mezei Marika tisztában van az alföldi város minden rezdülésével és tűpontosan meg tudja nevezni a kialakult helyzet felelőseit, nem beszélve az informatikai rendszer összeomlásáról. Igaz, hogy az általa javasolt megoldás kissé drasztikus, de szerinte nyilván belefér a demokratikus jogszabályokba. Nem lepődnék meg, ha a zalaegerszegi Boronyák Lívia ezen felbuzdulva írt volna a lincselésről, melyet Hegedűs Zoltánnal kapcsolatban helyezett kilátásba. Ehhez képest még egészen visszafogott a fővárosban élő Garacs Mónika, aki csak simán kifütyültette volna a „szarjankót”. Kissé megdöbbentőbb volt az adatlapja szerint sebészi végzettségű Dr. Kiss Viktória kommentje, aki szintén a lincselést emlegette, amin nem csodálkozna. Én viszont egy kissé azon igen, hogy valaki, aki éveken keresztül megyei tisztifőorvos volt Békés megyében, miként nyilvánulhat meg így. Ehhez képest még a pécsi Mária H-né Há is kultúrlény, a maga „Rohadt mocskos fideszes horda” hozzászólásával, nem is beszélve Vincze Györgynéről, aki legalább nem verést vizionál, csupán a kukába rakna egy embert.

A siker tehát egyértelmű. Márki-Zay Péternek a szeretet hatalmát sikerült országos projektté kiterjesztenie. Innen már csak egyetlen lépés lenne az, hogyha intelligenciát is képes volna idehozni. Ha már pénzt, beruházást, kormányzati kapcsolatokat, szakembereket a polgármesteri hivatalba nem tud.

Kelemen V. László”

Olvasói levél: Márki-Zay Péter vonzza az embereket!

Olvasói levél: Márki-Zay Péter vonzza az embereket! 2

Olvasói levél: Márki-Zay Péter vonzza az embereket! 3

Olvasói levél: Márki-Zay Péter vonzza az embereket! 4