Márki-Zay Péter

A vásárhelyi polgármester az az ember, akinek ha kell, azonnal rengeteg kifogása lesz, hogy miért nem ő a hibás egy adott helyzetben – jelentette ki Bayer Zsolt a Rádió 7 mai Heti megfejtésében.

A műsorban szó esett arról, hogy Márki-Zay Péter a héten három pert jogerősen elvesztett, azaz immár három papírja van arról, hogy valótlant állított. Mindemellett a napokban kiderült, hogy a Magyar Államkincstár felfüggesztette az önkormányzat finanszírozását, amiért egy beszámolót nem sikerült időben elküldenie a polgármesteri hivatalnak. Mindezért hekkertámadásra hivatkoznak.

– A vásárhelyi polgármester egy 5-6 éves gyermek szintjén van, hiszen ők azok, akiknek ha kell, azonnal rengeteg kifogásuk lesz, hogy miért nem ők a hibásak. Ők azok, akik egyből megmagyarázzák, hogy miért nem baj az, amit csináltak – mondta el véleményét Bayer Zsolt publicista.

A Heti megfejtésben a Notre Dame tűzesetével is foglalkoztak. Apáti Bence és Gajdics Ottó médiaszakemberek szerint érdekes, hogy még a tűzoltók ki sem értek a lángoló székesegyházhoz, de máris megjelentek az első olyan hírek, hogy balesetről, és nem szándékos gyújtogatásról van szó. Azóta azonban már eldobált csikkeket is találtak a helyszínen.

A Notre Dame kigyulladása előtt több mint hatvan francia templomnál történtek gyújtogatások, amit a liberális sajtó igyekezett minél jobban eltitkolni. Gajdics Ottó úgy véli, Európában lassan mindennaposak lesznek az ilyen keresztényellenes események, amik azt támasztják alá, hogy valami irgalmatlan folyamat indult el a kontinensen. A Notre Dame újraépítésénél pedig arra is figyelnek majd, hogy a muszlimok számára mecsetet alakítsanak ki ott – hangzott el.

Srí Lankán több mint 350 halálos áldozattal és 500 sebesülttel járó terrorcselekményt követtek el muzulmánok keresztények ellen húsvétkor. A Heti megfejtés vendégei szerint fontos felhívni a figyelmet: egyetlen vallás egyetlen istene sem követel ilyet a hívektől, tehát azok az igazi hibások, akik gazdasági és politikai érdekekből a vallást használják fel térhódításra.

Srí Lanka talán távolinak tűnik, azonban egy ilyen tragédiát ma a terroristák bárhol képesek végrehajtani. Akár Magyarországon is, ezért kell olyan politikai csoportra szavazni május 26-án, ami ellenzi az illegális bevándorlást – hangsúlyozták a műsorban.

A Heti megfejtést a Rádió 7 szerda este 8 órától ismétli meg.