Lázár János Vásárhelyen egyeztetett a gazdákkal az EP-választás tétjéről 2

Minden mezőgazdaságból élő magyar család életét közvetlenül befolyásolja a május 26-i európai parlamenti választás – hangsúlyozta Lázár János, aki ma délelőtt Vásárhelyen a térség mezőgazdasági érdekképviseleteivel találkozott. Az országgyűlési képviselő szerint az elkövetkezendő egy-két évben dől el, hogy milyen kilátások elé néznek az agráriummal foglalkozók.

A politikus a Vásárhely-Makó választókörzet mezőgazdasági érdekképviseleteit hívta ma össze, hogy megtárgyalják, mekkora tétje van az európai parlamenti választásoknak az agrárium szempontjából.

– A következő egy-két évben nagyon sok minden eldől, ami befolyásolja a térségben mezőgazdaságból élő családok életét is. Összesen 183 ezer földalapú támogatást igénylő él ma Magyarországon, az ő életüket közvetlenül érinti a május 26-i szavazás – mutatott rá Lázár János.

Lázár János Vásárhelyen egyeztetett a gazdákkal az EP-választás tétjéről 3

Az országgyűlési képviselő szerint nem mindegy, hogy az Európai Parlamentben kik lesznek többségben: azok, akik támogatják a mezőgazdaságot, vagy azok, akik inkább a bevándorlásra költenék a pénzt. – Én azért dolgozom, hogy olyan erők irányítsanak Brüsszelben, akik inkább az európai és a magyar gazdákat választják – emelte ki.

A honatya arról is beszélt, hogy sokan nem érzik magukénak az EP-választást, mert nem bírják elképzelni, hogy a hétköznapi életüket ez hogyan befolyásolhatná. A mezőgazdászoknak azonban sok múlik rajta, ugyanis ez határozza meg, mennyi lesz a földalapú támogatás, milyen mezőgazdasági támogatások lesznek, valamint milyenek lesznek a versenyfeltételek és a piaci körülmények.

Lázár János Vásárhelyen egyeztetett a gazdákkal az EP-választás tétjéről 1

– A mostani választás 10 évre eldönti ezek kérdését – hangsúlyozta Lázár János, aki szerint ezért fontos, hogy mindenki menjen el szavazni május 26-án, és olyan pártra tegye le a voksát, amelyik valóban a magyar gazdák mellett áll.

Lázár János Vásárhelyen egyeztetett a gazdákkal az EP-választás tétjéről

Fotók: Gémes Sándor