Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 5

Szirénázó rendőrautók, villogó motorok, ujjlenyomat készítése, nyomozás és számtalan izgalmas program várta a mai napon az ovisokat, általános iskolásokat a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság. Az évente megrendezett eseményen a kicsik bepillantást nyerhettek a rend őreinek mindennapjaiba.

Az elmúlt évek hagyományainak megfelelően idén is megnyitotta kapuit a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság, a Rendőrség Világnapja alkalmából a gyerekek számára. Körülbelül 450 gyerkőc egy napra vált a rend felelősségteljes őrévé.

Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 24

Dani Róbert, rendőrőrnagy, a Közrendvédelmi Osztály vezetője lapunknak elmondta, az esemény célja az volt, hogy a kicsik megismerhessék a rendőrök hétköznapokon használt eszközeit, járműveit és felszereléseit. Alkalmuk nyílt arra is, hogy beülhettek a rendőrautókba, felülhettek a motorokra melyeken ügyesen beüzemelték a szirénákat és a villogó lámpákat is.

Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 21

A rendőrőrnagy hozzátette, egy barátságos hangulatban mutatták be az apróságoknak a rendőrséget, így is jelezve számukra azt, hogy bátran kérjenek segítséget tőlük. Egy bűnügyi technikusi szakember bevezette a kicsiket a bűnügyi rögzítés rejtelmeibe. Nagy népszerűségnek örvendett az ujjlenyomat készítés, valamint a „részeg” szemüvegben való akadálypálya teljesítése is.

Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 9

Az idei rendezvényen két újdonsággal is találkozhattak a gyerekek: ugyanis rajzpályázatot hirdettek a Rendőrség, és én címmel. Számtalan fantasztikus alkotás érkezett, ezért komoly fejtörést okozott a rend őreinek a három legszebbet kiválasztani. A harmadik helyezést Czitár Zsófia Klára, az Oldalkosár utcai Óvodából, a második helyezést Varga-Tóth Nóra a Kertvárosi Katolikus Óvodából és az aranyérmet pedig Nagy Liliána lett a Mária Valéria Keresztény Óvodából kapta.

Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 20

Az általános iskolások igazi nyomozókká válhattak egy interaktív játék keretén belül. A jelenleg használaton kívüli fogdát alakították át különleges helyszínné, ahol a gyerekek furmányos feladatokban találhatták ki a bűncselekmény elkövetőjét. A Tornyai János Múzeum is hozzájárult az autentikus környezet kialakításához.

Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 23 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 22 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 19 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 18 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 17 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 16 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 15 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 14 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 13 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 12 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 11 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 10 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 8 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 7 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 6 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 4 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 3 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 2 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok 1 Egy napra igazi rendőrök lettek a vásárhelyi apróságok