Automatikus vázlat 387

Pénteken várják az érdeklődőket a település Egészségházában, a Hódmezővásárhelyi Védőháló Praxisközösség és a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, EVP-Egészségfejlesztési Iroda együttműködésében.

A szűrőnapon számos vizsgálatot végeztek a munkatársainak segítségévél, mely az első nagy rendezvénye a két szervezetnek. Az egészségnap témáját a rák, valamint szív- érrendszeri szűrés jelentette, melynek keretében például a férfiak negyven év feletti prosztatarák szűrését népszerűsítették. Továbbá emlőrákszűrést a szűrőbuszon vehették igénybe az egészségük iránt érdeklődő hölgyek. Az esemény sajtótájékoztatóján dr. Bakos Attila háziorvos, dr. Kallai Árpád, a vásárhelyi és makói kórház főigazgatója, valamint dr. Cs. Szabó Zsuzsanna praxisközösségi menedzser összegezte a rendezvény fontosságát és a programokat.

Automatikus vázlat 381

Kallai Árpád főigazgató kiemelte: Székkutas egy sikertörténet. Hozzátette, ha egy településnek, megyei jogú városnak van gazdája, az minden esetben meglátszik. Tíz évvel ezelőtt indult el az a munka, amellyel a kórház és települések közötti együttműködés megvalósításra került. Úgy fogalmazott, mivel akkoriban olyan városvezetéssel rendelkezett Hódmezővásárhely, mely hajlandó volt az együttműködésre, azaz a közös munka meghozta gyümölcsét. Ez elmúlt négy esztendőben az EVP-Egészségfejlesztési Iroda számos alkalommal is járt Székkutason, és a betegséget megelőzését igyekezték támogatni a lakosság körében. Több száz embert szólítottak meg az egészségük érdekében, és ezt a jövőben is szeretnék folytatni. A főigazgató hangsúlyozta az emlőrákszűrés fontosságát, valamint a további daganatos megbetegedések időben való felismerését.

Automatikus vázlat 383

A teljesség igénye nélkül: anyajegy vizsgálatot, végtagi ütőérszűkület rizikószűrését és csontsűrűség mérést is kérhettek a székkutasiak. Továbbá anyajegy szűrés bőrgyógyász szakorvos által, háziorvosi teljes körű kérdőíves állapotfelmérés és vizsgálat is biztosított volt számukra, előzetes regisztráció alapján.

Automatikus vázlat 382

Automatikus vázlat 388 Automatikus vázlat 386 Automatikus vázlat 385 Automatikus vázlat 384 Automatikus vázlat 391 Automatikus vázlat 390 Automatikus vázlat 389

Automatikus vázlat 394 Automatikus vázlat 393