Kószó Péter: a város ütőerét vágta át a polgármester Mucsi László és Szilágyi Tamás elüldözésével! 1

Ez a két ember több mint 300 milliárd forintból segítette Vásárhely fejlődését. Beláthatatlan következménye lesz annak, hogy ők Márki-Zay Péter vádjai miatt távoztak a városházáról – jelentette ki mai sajtótájékoztatóján Kószó Péter. Hegedűs Zoltán ezt azzal egészítette ki: a polgármestert méltán lehet Gyurcsány Ferenc utódjának nevezni, mivel tegnap három pert is jogerősen elvesztett valótlan állítások miatt.

– Két kulcsembert üldözött el a hódmezővásárhelyi városházáról Márki-Zay Péter. Mucsi László 27 évig dolgozott a városfejlesztési iroda vezetőjeként, Szilágyi Tamás pedig 25 évig az ő helyetteseként – ismertette Kószó Péter.

Emlékeztetett: a polgármester azt követően támadt a két szakembernek, amikor az április 12-i közgyűlésen a Modern Városok Program keretében épülő külterületi kerékpárutakról esett szó. Ugyanis mint kiderült, ennek tervezése során a polgármesteri hivatal nem kérte ki az országos turisztikai ügynökség véleményét, holott az a korábban meghatározottak szerint kötelező lett volna. (Az ülésen elhangzott, ez nem a városfejlesztési, hanem a kabinetiroda feladata lett volna – a szerk.)

– Márki-Zay Péter a Facebookon mindkét vezető köztisztviselőt megalázta, és rájuk kente a felelősséget. Ők négy polgármestert, Rapcsák Andrást, Lázárt Jánost, Almási Istvánt és Márki-Zay Pétert szolgálták ki,  utóbbival mindössze egy évet sikerült együtt dolgozniuk – folytatta a fideszes képviselő. Hozzátette, Mucsi László és Szilágyi Tamás összesen több mint 300 milliárd forintból építette a várost. Pályázatokat készítettek elő, és végigvitték a beruházásokat az első szögtől az utolsóig.

– A polgármester a város ütőerét vágta át, mivel ennek az elüldözésnek beláthatatlan következményei lesznek a város fejlődésében. A két ember tudását és kapcsolatrendszerét nem lehet hetek, hónapok, de még évek alatt sem pótolni – fejezte ki sajnálatát a városatya.

Kószó Péter: a város ütőerét vágta át a polgármester Mucsi László és Szilágyi Tamás elüldözésével!

Hegedűs Zoltán felhívta a figyelmet: amikor Márki-Zay Péter felelőssége felmerül, akkor mindig más bűnbakot keres maga helyett. – Ez azonban most a törvényesség őreként emlegetett jegyző és a kabinetirodát vezető Kis Andrea alpolgármester felelőssége is, így kíváncsiak vagyunk, a polgármester alkalmaz-e valamilyen szankciót velük szemben – jelentette ki a Fidesz-frakció vezetője. Véleménye szerint mivel Márki-Zay a pártját építi, és nem a város fejlesztésével foglalkozik, ezért az összesen 156 milliárd forintos Modern Városok Program is veszélyben forog.

A képviselő hozzátette, Márki-Zay Péter tegnap nemcsak a kórházpert, hanem két másik pert is jogerősen vesztett el. Ezért nem csak az egészségügyi intézménynek, hanem a volt aljegyzőnek és egy vásárhelyi vállalkozónak is sérelemdíjat kell fizetnie, mivel valótlanságokat állított velük kapcsolatban.

A város vezetője egy hazug ember, egy hazug politikus. Ma Vásárhelynek egy látszatpolgármestere és olyan pártelnöke van, akit joggal nevezhetünk notórius hazudozónak, és akiben méltó módon tisztelhetjük Gyurcsány Ferenc utódját – hangsúlyozta Hegedűs Zoltán.

Fotók: Gémes Sándor