Tizenegy tűzeset,  négy műszaki mentés -a hosszú hétvége eseményei

Az elmúlt napokban több alkalommal riasztották a katasztrófavédelem munkatársait.

Mintegy négyszáz négyzetméteren lángolt az aljnövényzet Ásotthalom közelében pénteken délelőtt. A tüzet a helyszínre érkező mórahalmi önkéntes tűzoltók oltották el.

Délután Szentesen, a Honvéd utcában égett a száraz fű, ahol a szentesi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Hódmezővásárhelyen, a Szerencse utcában egy épület bontása közben munkagép sértett meg egy gázvezetéket. A szolgáltató a vezetéket lezárta, a hódmezővásárhelyi tűzoltók a helyszínt biztosították.

Kora este a szegedi Hargitai utcában jelzett a szén – monoxid érzékelő. A konyhában egy nyílt égésterű fali kazán működött, amit a szolgáltató szakembere kikötött a rendszerből.

Néhány órával később Szegeden, a Szentháromság utcában jelzett a szén – monoxid érzékelő készülék: ott is egy nyílt égésterű fali kazán üzemelt, melyet a gázszolgáltató szakembere kikapcsolt. A helyszínről a Mentőszolgálat szakemberei két embert megfigyelésre kórházba szállítottak.

Szombaton Szegeden, a Kék utcában gyulladt meg az aljnövényzet, körülbelül 200 négyzetméteres területen. A tüzet a szegedi hivatásos tűzoltók oltották el.

Az esettel egy időben Domaszéken, egy tanya mellett négyhektáros területen nyárfaerdő aljnövényzete égett. A tüzet a szegedi tűzoltók három vízsugárral fékezték meg.

Vasárnap reggel a szentesi Balogh utcában egy 200 négyzetméter alapterületű családi ház tetőszerkezete és erkélye égett. A tüzet szentesi és csongrádi hivatásos tűzoltók oltották el, személyi sérülés nem történt.

A nap folyamán Üllésen és Ruzsán is lángolt az aljnövényzet. A tüzeket a ruzsai hivatásos tűzoltók a ruzsai és az üllési önkéntes tűzoltókkal közösen oltották el.

Másfél hektáros területen lángolt az aljnövényzet hétfőn délelőtt Deszk közelében. A helyszínre a szegedi hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik három vízsugár segítségével fékezték meg a tüzet.

Kora délután egy domaszéki tanya mellett égett az avar. A tüzet a kiérkező szegedi tűzoltók oltották el.

Nem sokkal ezután Makón, az Aradi utcában, egy magánház udvarán gyulladt ki az összehordott szemét. A makói hivatásos tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat.

Kevéssel délután fél négy előtt Szegeden, a Pápai utcában egy lakóépület és két melléképület gyulladt ki. A tüzet szegedi és hódmezővásárhelyi tűzoltó egységek oltották el. A tűzeset során két ember könnyű -, egy pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A lakhatatlanná vált épületet nyolc embernek kellett elhagynia, átmeneti elhelyezésükről a szegedi önkormányzat gondoskodott.

Az esti órákban az 55. számú út mellett, Domaszék közelében égett az aljnövényzet. A tüzet a kiérkező szegedi tűzoltók fékezték meg.

Kora délután a szegedi Sárkány utcában a szén – monoxid érzékelő jelzett, az ott lakó hölgy rosszullétre panaszkodott. A helyszínre érkező szegedi tűzoltók átszellőztették a lakást, a hölgyet a Mentőszolgálat munkatársai megfigyelésre kórházba szállították.

Forrás: Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Kép: pixabay