Tram-train túra 16

Vásárhelyen hamarosan újra lehet közlekedni mindkét irányban a Bajcsy-Zsilinszky és az Ady Endre utcán – írja a Rádió7.hu.

Ott a tram-train beruházás keretében a vágányszerkezet végleges bazaltbeton burkolatát helyezi el a kivitelező, így a félpályás útzár május végéig marad meg. A Szőnyi utcában elbontották a meglévő támfalat, az új alapozása zajlik.

Kiss Boglárka, a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője a Rádió 7-nek elmondta, hogy a Hősök terén elkészült a villamos vasút vágányának alépítménye, ott egyelőre marad a jelzőlámpás forgalomirányítás, de félpályán haladhatnak a közlekedők a Kálvin tértől az Emlékpont irányába is.

A nagyvasúti vonalon Kishomok felől szabadon használhatók a vasúti útátjárók a 47-es út felé, teljes szélességében lezárják viszont a Vértói úti átjárót április 27-e és május 20-a között. A szóvivő beszámolója szerint a tram-train nagyvasúti szakaszán a második vágányok, a biztosító berendezés, illetve a forgalomirányítási rendszer kiépítését végzi a kivitelező.

Kiss Boglárka hangsúlyozta: „A Szeged-Rókus és Algyő állomásközben, valamint az Algyő és a Hódmezővásárhelyi Népkert állomások között a második vágányok építése történik, illetve a töltésépítés az, amit most készít a vállalkozó, talajstabilizációs munkák kellenek a munkafolyamatokhoz, így az alsó ágyazatnak az építése van folyamatban, ezt követi majd a felépítménynek az építése is.”

Forrás: radio7.hu
Fotó: Archív