Kitágul a világ – jótékonysági koncertet rendeztek a Kozmutzás gyermekeknek

A Hetednapi Adventista Egyház Hódmezővásárhelyi Gyülekezete által szervezett hangversenyt ma este tartották meg a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Mint arról beszámoltunk, Kitágul a világ címmel húsvéti jótékonysági koncertet rendezett a Kozmutza Flóra Általános Iskola és Szakiskola, valamint a Hetednapi Adventista Egyház Hódmezővásárhelyi Gyülekezete.

Az esemény során befolyt összegből a Kozmutza sérült diákjainak szerveznek kirándulást egy olyan természetközeli környezetbe, amellyel ablakot nyitnak számukra a világ felé. Erre ugyanis jelenleg az oktatási intézménynek önerőből nincs lehetősége.

Megyesi Istvánné, a Kozmutza igazgatója a megnyitón elmondta, nagyon örülnek annak, hogy részt vehetnek egy közösség, az adventista gyülekezet támogató törekvésében. – A városban közel hetven éve működik egy iskola, aminek különleges feladata, hagyománya, nevelési stílusa és értékrendje van. Arra törekszünk, hogy az egyre súlyosabb mentális állapotú növendékeink a gyógypedagógiai szolgáltatásokat az egyéni szükségleteiknek megfelelően a lehető legjobb minőségben kapják meg – ismertette az intézményvezető. Hozzátette, 5 városban 10 telephelyen működnek, és a vásárhelyi székhelyintézményben összesen 135 gyermekkel foglalkoznak, 3 évestől a 23 éves korig.

Az esten fellépett a Hangtükör Adventista Kórus és Kamarazenekar, a MiEgyMás Együttes ( más néven Színkottás Zenekar), valamint Borsos Annamária Bessenyei-és Príma díjas zongoraművésznő.

Az összegyűlt bevétel nagyságáról később ad tájékoztatást az intézmény.

Jótékonysági koncert a Kozmutza javára

Kitágul a világ – jótékonysági koncertet rendeztek a Kozmutzás gyermekeknek
BC5K1397
Kitárul a világ – jótékonysági koncertet rendeztek a Kozmutzás gyermekeknek 1
BC5K1396
BC5K1402
Kitárul a világ – jótékonysági koncertet rendeztek a Kozmutzás gyermekeknek
BC5K1418
BC5K1398
BC5K1417
BC5K1414
BC5K1410
Kitágul a világ – jótékonysági koncertet rendeztek a Kozmutzás gyermekeknek 1
BC5K1425
Kitárul a világ – jótékonysági koncertet rendeztek a Kozmutzás gyermekeknek 3
BC5K1412
BC5K1427
Kitárul a világ – jótékonysági koncertet rendeztek a Kozmutzás gyermekeknek 2
BC5K1433
BC5K1431
BC5K1434
BC5K1426
BC5K1438
BC5K1439
BC5K1441
BC5K1440
Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image... Loading image...
Fotók: Gémes Sándor