Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban 8

Közel százhúsz, hódmezővásárhelyi, székkutasi és mindszenti felső tagozatos diák vett részt a Klauzál Gábor Általános Iskola és az Emlékpont szerdán megrendezett történelemversenyén. A szervező tanintézet vezetője, Miklós Anikó örömét fejezte ki, hogy néhány év kihagyás után a mindszenti iskolások ismét neveztek az így már regionálisnak tekinthető tudáspróbára.

Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója köszönetet mondott a diákokat felkészítő pedagógusoknak és a szaktárgyi verseny szervezésben évek óta partnerként résztvevő Emlékpontnak. A délelőtt folyamán a diákok a konferenciateremben töltötték ki az évfolyamonként összeállított, a történelmi szaktárgyi tudást mérő tesztlapot, majd Nagy Gyöngyi, az Emlékpont történészének tárlatvezetésével megismerték a közgyűjtemény állandó kiállítását, s közben feleletet adtak a tárlathoz kapcsolódó feladatlap kérdéseire is.

Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban 7

A verseny eredményhirdetésére a tavaszi szünetet követően április 25-én kerül sor, ahol minden évfolyam hat legeredményesebb diákja könyvjutalomban részesül.

Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban 1 Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban 2 Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban 3 Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban 4 Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban 5 Történelemtudásukat mérték össze a diákok az Emlékpontban 6

Forrás és fotók:
Arany-Tóth Attila
közönségkapcsolati munkatárs
Emlékpont