vi 14

Számtalan fantasztikus, közel 1200 pályaművel nevezett 400 diák az Író-Deák vers- és novellaíró pályázatára. A szerdai döntő során a húsz legkiemelkedőbb tanuló bizonyíthatta be, az ő műve a legkiválóbb. Az eseményen megjelent Rékasi Károly színművész is, aki Zsigmond fiát támogatta az előadás során.

Rékasi Károly elmondta, hogy a Rádió 7 kereste meg a kérdéssel, hogy részt venne-e egy rendkívül nívós iskolai rendezvényen. Nem mindennapi volt számára a felkérés, de örömmel vállalta el. Meglepetésére a kisdiákok számtalan kérdést intéztek felé, melyek jobbnál jobbak és érdekesebbnél érdekesebbek voltak.

vi 5

A színművész hozzátette, nem számított ekkora érdeklődésre, de nagy boldogsággal töltött el az iskolában tapasztalt kedvesség, amit a fiataloktól és tanároktól kapott. A hazafele vezető úton kihangosította telefonját, és feleségének, Pikali Gerdának végtelen örömmel számolt be az élményekről. Úgy fogalmazott:

 

egyfajta időugrás volt ma megtapasztalni, hogy amikor mindenki a hüvelykujjára gyúr, és nyomkodja folyton a telefont, itt mintha egy emberszabású korba kerültünk volna vissza.

vi 12

A beszélgetés során kiemelte, Zsigmondnak jeles ünnepkor, karácsonykor jelent meg a kötete, ebből került be a döntőbe az egyik műve. Fia minden esetben bevonja őt az alkotásba, kikéri a véleményét, megmutatja az írásait.

 

vi 2

A jelenlévők nagy örömére a színművész intézett köszöntőbeszédet a tehetséges írók felé. Mindenki örömmel fogadta a bátorító és bölcs gondolatokat. Rékasi Károly nem csupán jeles személyével, hanem biztató szavaival is hozzájárult a sikeres felolvasásokhoz.

Legyetek részesei a saját életeteknek, mutassatok példát másoknak! Nagyon sok vacakság lesz, sok öröm is. Lesznek majd ma helyezettek, lesznek, akik dobogóra állnak. De nem ez a fontos. hanem hogy ti történtetitek az életet

– fogalmazott. A színművészt elszavalta Prohászka Ottokár Kő az úton című versét, majd kezdetét vette a különleges esemény, melynek eredményeiről hamarosan tájékoztatjuk önöket.

 

vi 10 vi 9  vi 7 vi 6  vi 4 vi 3 vi 2  vi vi 17 vi 16 vi 15 vi 14 vi 13