Olvasói levél: A csend csődje

Egy olvasónk, Kelemen V. László az alábbi levelet küldte el szerkesztőségünknek, amit változtatás nélkül közlünk.

“Mindenki hülye, csak Márki-Zay helikopter

Márki-Zay Péter szerint a saját munkatársai között még mindig vannak olyanok, akik a Fidesz érdekében a város fejlődését akadályozzák. Mindezt vasárnap esti szokásos Facebook-szeánszában osztotta meg az érdeklődőkkel Hódmezővásárhely polgármestere. Azt viszont megint nem tette hozzá, hogy értük is ő a felelős.

A polgármesteri hivatal dolgozóinak munkáltatója ugyanis a jegyző, akit Márki-Zay nevezett ki. Ha tehát bármelyik kolléga hibázik, akkor a balhét nem csak neki, hanem a jegyzőnek és végső soron magának Márki-Zaynak kell elvinnie. Ezért nem kifejezetten elegáns, és még csak nem is célszerű másra kenni, hogy megakadt a Járható Vásárhely Program közbeszerzése, a Modern Városok Programban szereplő kerékpárutak építése, illetve nem kapott megmaradási engedélyt a Kutyapárt által idehányt buszváró.

Persze, lehet árulózni. Csakhogy a fejétől büdösödik a hal. Ha egy hibás termék kerül a polcokra, akkor vajon a vásárlók elkezdik kutatni, hogy ki az a gyári munkás, aki selejtes terméket csinált, vagy többet nem fog vásárolni olyan márkát?

Márki-Zay eddig még soha, semmilyen ügyben nem vállalt felelősséget, elég csak a Nagy Ernő-féle lakásbotrányra gondolni. Mindig másra mutogatott. Soha, egyetlen munkatársát sem védte meg, ellenben árulással már többeket is megvádolt. Márki-Zay egyetlen dolgot bizonyított: polgármesterként halvány fogalma sincs, hogy milyen munka folyik a hódmezővásárhelyi önkormányzatnál, ami most egy olyan szekér, amelyik egy lejtőn száguld a szakadék felé, és a gyeplő oda van dobva a lovak közé.

A kocsis pedig nemhogy a bakon nem ül, de még a környéken sincs, mert éppen az ország másik végén papol arról, hogyan kell lovasversenyt nyerni.

Kelemen V. László”