Ma rendezték meg a Városi Keresztúti Imádságot Vásárhelyen 1

A hódmezővásárhelyi katolikus közösség idén is megtartotta nagyszerdán a hagyományos Városi Keresztúti Imádságot.

Délután 5 órakor kezdődött szentmise a Szent István Király-templomban, és körülbelül háromnegyed 6-kor indult a menet a Szent István térről.

Ma rendezték meg a Városi Keresztúti Imádságot Vásárhelyen 3

A 14 stáció elmélkedéseit XVI. Benedek pápa 2007 nagypéntekén, a római Colosseumban végzett keresztúti imádságából veszik. Szerzője Gianfranco Ravasi bíboros, biblikus teológus.

Ma rendezték meg a Városi Keresztúti Imádságot Vásárhelyen 6

A keresztút hagyománya szerves részét képezi a katolikusok számára a nagyböjti készületi időnek. (A vásárhelyi templomokban is imádkozzák a hívek szerdánként és péntekenként, egészen húsvétig.) Ez a bibliai alapú ima feleleveníti Jézus Krisztus kínszenvedését és kereszthalálát, melyet a világ megváltásáért tudatosan és személy szerint mindnyájunkért vállalt fel.

Ma rendezték meg a Városi Keresztúti Imádságot Vásárhelyen 8

Terjed hazánkban az a szokás, hogy a hívek a világ előtt is szóljanak hitükről oly módon, hogy húsvét előtt egy alkalommal nem a templomok falain belül járják a keresztutat, hanem településük közterein. Hódmezővásárhelyen erre először 2009-ben került sor, majd néhány év kihagyás után 2014-től minden évben.

Ma rendezték meg a Városi Keresztúti Imádságot Vásárhelyen 9

A mai alkalmon körülbelül 40 fő vett részt.

Ma rendezték meg a Városi Keresztúti Imádságot Vásárhelyen 7 Ma rendezték meg a Városi Keresztúti Imádságot Vásárhelyen Ma rendezték meg a Városi Keresztúti Imádságot Vásárhelyen 4