Kiss-Rigó László

A Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke is aláírta a miniszterelnök hétpontos akciótervét, vagyis egyetért azzal a programmal, amit Orbán Viktor a bevándorlás megállítására felvázolt.

Kiss-Rigó László, a Szeged-Csanádi Egyházmegye püspöke is támogatásáról biztosította Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes programját – jelenti a szegedi Fidesz Facebook-oldala. A katolikus püspök is aláírta tehát a kormányfő hétpontos akciótervét, melyhez a legutóbbi hírek szerint országszerte már több mint 600 ezren csatlakoztak.

Orbán Viktor miniszterelnök április 5-én Budapesten a Fidesz EP-választási programját bemutató rendezvényen ismertette politikai programját a bevándorlás megállítására. Az akcióterv szerint a migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére, valamint senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül. Ezeken kívül meg kell szüntetni a migránskártyákat és a migránsvízumot, meg kell téríteni a határvédelem költségeit, Brüsszel pedig ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, bevándorlást ellenző vezetőknek kellene állniuk az uniós intézmények élén, emellett azt is követeli a miniszterelnök, hogy Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát.

Fotó: Facebook/Fidesz Szeged