Városháza

Az elmúlt napok eseményeinek hatására a Vásárhely24 információi szerint Mucsi László irodavezető és Szilágyi Tamás csoportvezető beadták a felmondásukat, és rövidesen távoznak városházáról. Ezzel Márki-Zay a polgármesteri hivatal utolsó még működő irodáját döntötte romba.

A Vásárhely24 felhívta a figyelmet arra, hogy Márki-Zay Péter vasárnapi Facebook-videójában városvezetőtől eddig szokatlan módon és méltatlan stílusban a saját munkatársait okolta a városi fejlesztések csúszásáért. A polgármester azzal vádolta meg a városfejlesztési irodát, hogy „az előző városvezetés hozta őket ide, és visszaélnek azzal a bizalommal, hogy nem rúgta ki őket” és „belülről is a város fejlődésének akadályozását szolgálják”. Az is felmerült, hogy a Járható Vásárhely Program közbeszerzését is ők szabotálták el, ami már csak azért is meglepő, mert a közbeszerzéseket nem is a városfejlesztési iroda koordinálja. A videóüzenet előzménye a pénteki közgyűlésen kirobbant vita volt, ahol kiderült, a Modern Városok Program előkészítésével nagyon súlyos gondok vannak. A polgármester itt is azonnal a munkatársai felelősségéről kezdett beszélni, mintha nem az ő feladata lenne a program és a városháza munkájának koordinálása.

Úgy tűnik, ezek voltak az utolsó cseppek a pohárban. Információk szerint Mucsi László irodavezető és Szilágyi Tamás csoportvezető beadták a felmondásukat.

Mucsi László 27, míg Szilágyi Tamás 25 éve dolgozik a városházán, az elmúlt évtizedekben nem volt olyan városi beruházás, amelyben az ő munkájuk ne lett volna benne. Több százmilliárd forintnyi uniós fejlesztési forrást építettek be a városba. Távozásukkal a városháza utolsó tartópillére, utolsó működő irodája omlik össze. Hogy mi lesz a Modern Városok Programmal és a többi városi fejlesztéssel, nem tudjuk. A két szakember tapasztalatának és tudásának pótlása szinte lehetetlen. Egy biztos: Márki-Zay Péter vezetőként végérvényesen megbukott. A városháza darabjaira hullott, szétesett, működésképtelenné vált, nagy valószínűség szerint több tízmilliárd forintnyi fejlesztéstől esik el a város, mert kicsúszik a határidőkből és nem lesz, aki felelősen végigvigye a milliárdos beruházásokat – olvasható a cikkben.

A lap kereste az érintetteket, akik bár a felmondás tényét megerősítették, nyilatkozni nem akartak. Keresték volna Márki-Zay Péter polgármestert is, de ma Nyíregyházán tart kormányellenes politikai fórumot.

Forrás: vasarhely24.com