Alvó Márki-Zay

Egyfajta bevándorláspárti SZDSZ-buliban építgeti tovább ellenzéki alakulatát a pártelnök-polgármester, akinek úgy tűnik, az országos politizálás fontosabb Vásárhely ügyeinek intézésénél vagy éppen a hagyományos nagyszerdai Városi Keresztútnál. Pedig belefáradt már a haknikörútba, és nem kicsit!

Szép álmokat, Pártelnök Úr! Vagyis elbóbiskolt Márki-Zay Péter. Mint felvételünk bizonyítja, a megfáradt városvezető hétfőn délután az Emlékpontban szunyókált kicsit, pihentette meg szemeit és kimerült testét, miközben a helyi közösség Németh Lászlóra emlékezett. Édes álmát semmi sem zavarhatta meg.

Persze érthető, hogy fogytán az energia, és néha lankad a figyelem, hiszen az önjelölt miniszterelnök-jelölt nem kis kört nyomott le az utóbbi pár hétben! No, nem annyira Vásárhely fejlesztésein pörgött, hanem Mindenki Magyarországa Mozgalom nevű vadiúj ellenzéki pártjának égisze alatt járatta csúcsra a kormányekézést többek között Békéscsabán, Orosházán, Baján, Debrecenben, Budapesten több alkalommal (Ferencváros, Szabad sajtó útja, Spinoza Ház), illetve Londonban is, legutóbb, hétvégén pedig Jászkiséren.

Lazításra azonban nincs idő: folytatódik a vásárhelyi pártelnök-polgármester országos haknikörútja! A mai napon Nyíregyházára, majd húsvét után, egy hét múlva Miskolcra is elér a roadshow. Vagyis Márki-Zay Péter városa ügyeinek intézése helyett tovább építi pártját és a migránspárti szivárványkoalíciót.

Mint megírtuk, Vásárhely vezetője az utóbbi napokban gőzerővel szállt bele az ellenzéki pártok EP-választási kampányába. Márki-Zay nyíltan a bevándorláspárti, balliberális erők mellé állt, vagyis Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes programja mellett tette le a voksot. Ennek jegyében tüntetett a fővárosban az európai egyesült államokat hirdető Gyurcsány Ferencnével, fórumozott Vásárhelyen az Európai Parlamentben számos alkalommal hazája érdekei ellen szavazó, a magyarellenes sorosista hazugsággyűjteményt is támogató MSZP-s Ujhelyi Istvánnal, majd parolázott Soros, Macron és Verhofstadt politikai csicskásával, a migránspárti ALDE honi nyúlványának vezérével, a momentumos Fekete-Győr Andrással.

Márki-Zay Nyíregyházán

A materialista keresztény Márki-Zay számára a nagypolitikai igehirdetés – úgy tűnik – nemcsak Vásárhely közös dolgaival szemben élvez prioritást, de még a hagyományos Városi Keresztutat is felülírja, azt is kihagyja ugyanis a nyírségi kalandozás rovására.

Nagyszerdán tehát egyfajta bevándorláspárti SZDSZ-buliban építgeti tovább ellenzéki alakulatát a pártelnök-polgármester. A saját bevallása szerint az SZDSZ-től induló Márki-Zaynak ugyanis vérbeli liberális partnerei lesznek ebben a „Chloé New-Yorkban” étteremben 18 órakor kezdődő fórumon: a mára megszűnt SZDSZ és Együtt politikusai. Ők Sértő-Radics István, Uszka polgármestere, az MMM megyei koordinátora (aki az SZDSZ-ben acélosodott, teljesedett ki, később az Együtt felé fordult), illetve az Együtt színeiben megválasztott nyíregyházi önkormányzati képviselő, Lövei Csaba.

A történelem szemétdombjára került liberális formációk, az SZDSZ és az Együtt romjain épül a Mindenki Magyarországa Mozgalom?