nagycsaládosok édesanyák 2

A kormány családvédelmi akciótervében szerepel, hogy azok a nők, akik legalább négy gyermeket szültek és nevelnek, várhatóan a jövő évtől életük végéig mentesülnek az szja fizetése alól. A családi adókedvezmény jelenlegi rendszere párhuzamosan megmarad, a négy- vagy többgyermekes anyák együtt vehetik igénybe a kettőt. Kardos Szilvia négygyermekes anyuka lapunknak elmondta, rendkívül pozitív kezdeményezésnek tartja az akcióterv ezen pontját.

Az anyuka kiemelte, a rendelet egyértelműen segíti a családokat, ugyanis ezáltal jelentősen több pénz marad a családi kasszában. Szeretne majd visszamenni dolgozni, tehát ez a pont kiemelkedően jó hatással lesz az anyagi helyzetükre. Véleménye szerint minden édesanyának élnie kellene ezzel a lehetőséggel, amikor bevezetik azt. Az állam ezzel is segíti az édesanyákat abban, hogy a jövedelmüket a gyerekeik boldogulására, nevelésére és biztosabb jövőkép kialakítására fordíthassák.

nagycsaládosok édesanyák fellégezhetnek 2

A gyerekekkel kapcsolatban Szilvia ismertette, hogy a legidősebb húsz éves, a kisebbek pedig tíz, hét és öt évesek. Rendkívül aktív életet élnek, ez magával hozza azt, hogy a mindegyik gyerek sportol. Nem egy olcsó mulatság a különóra, de a szülők természetesen hozzájárulnak, ugyanis a fiatalok egészsége és boldogsága az elsődleges szempont. A gyerekek sporttevékenységei között szerepel a kézilabda, a sportlövészet, a vívás és a lovaglás. Minden hozzájárul a fittséghez, magabiztossághoz, ügyességhez és a céljaik eléréséhez.

Szilvia hozzátette, hogy ismerősei körében is nagy népszerűségnek örvend a családvédelmi akcióterv több tétele is. Elmondása szerint a munkahelyeken és az interneten kapnak rendszeresen információkat. A nagycsaládosok már nagyon várják, hogy hatályba lépjenek azok a tételek, melyek hozzájárulnak jövőbeni boldogulásokhoz. Kiemelte, hogy a közösségi média felületein, televízióban és a rádióban többször kéne hirdetni az akcióterv pontjait.

nagycsaládosok édesanyák fellégezhetnek

A négy gyermekes családanya tehát teljes mértékben pozitívként értékeli az állam ezen törekvéseit, melyek rendkívül jelentős mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a több gyereket nevelő szülők megfelelő támogatásban részesüljenek. A fiataloké a jövő és az akcióterv pontjai az ő érdekeiket és a családok nagyfokú támogatását szolgálja.

nagycsaládosok édesanyák fellégezhetnek 1