Különleges ajándékot hoz a vásárhelyieknek Risztov Éva! 1

Egy hét múlva látogat szülővárosába az olimpiai bajnok úszónő, hogy találkozzon régi ismerőseivel, fiatalokkal, és persze mindenkivel, aki kíváncsi pályafutása rejtelmeire és a jelenlegi mindennapjaira. Meglepetésként az olimpiai aranyérmét is elhozza, amit egyetlen előadásra sem visz magával.

A Bessenyei Ferenc Művelődési Központ április 23-án, kedden délután fél 6-tól látja vendégül Risztov Éva olimpiai bajnokot, háromszoros világbajnoki ezüstérmes és hétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes úszónőt, akivel ennek kapcsán beszélgetett a Promenád.

– A város szülöttjeként én voltam az első olimpikon és olimpiai bajnok, ezért szeretném a vásárhelyieknek elmesélni az életem azon részét, amit már nem itt töltöttem el. A sikereimet és a kudarcaimat egyaránt megosztom a közönséggel – avatta be lapunkat Risztov Éva.

Országszerte rengeteg előadást tart, folyamatosan járja az országot, de egy-egy vásárhelyi látogatás mindig izgalommal tölti el. – Rengeteg ismerősöm van itt, akik a pályafutásom kezdetén ott voltak velem és láttak gyermekként a strandon. Emiatt nagyon várom ezt az alkalmat – mesélte az úszónő. Hozzátette, az életét a szintén olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina határozta meg, és ha ő is akár egyetlen gyermek életét tudja pozitív irányba terelni, akkor az már boldogsággal tölti el.

Különleges ajándékot hoz a vásárhelyieknek Risztov Éva! 2

Azt, hogy mennyire fontos lesz neki a jövő heti előadás, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy elhozza a 2012-es londoni olimpián megszerzett olimpiai aranyérmét is. – Sosem viszem magammal, de most megmutatom annak, aki szeretné, hogy mit ért 22 év kemény munkája – mondta a 2017-ben visszavonult élsportolónő.

Mivel az előadás húsvét után egy nappal lesz, ezért nem hagyhattuk ki azt a kérdést sem, hogy a fiúk meglocsolhatják-e a bajnokot. És lám-lám: aki szép verssel készül neki, annak bizony szabad lesz a locsolás.

A beszélgetésen az úszónő édesanyja is részt vesz, akinél aligha tud valaki hitelesebben beszélni arról, hogyan vezessük el a gyermekünket a győzelemig.

Az eseményre a belépés 500 forintba kerül, a Hód Úszó SE tagjai részére pedig ingyenes lesz a részvétel.

Fotók: MTI

Különleges ajándékot hoz a vásárhelyieknek Risztov Éva!