Saját munkatársait vádolja Márki-Zay Péter

Meglepő monológ hangzott el a polgármester vasárnap esti beszédében. Üldözési mánia vagy a felelősség szokásos áthárítása állhat a háttérben? – kérdezi a a Vásárhely24.com.

Visszaéltek Márki-Zay Péter bizalmával a városháza egyik csoportjánál – amikor az nem akart politikai alapon tisztogatni és korábban “idehozott” embereket elbocsátani – és akadályozták a város fejlődését, mondta vasárnap esti videójában a polgármester. Az elsőre még nem nevezett iroda munkatársai a tavalyi, (Fidesz által javasolt) Járható Vásárhely Program közbeszerzését is megakasztották, valamint a Modern Városok Programban szereplő kerékpárút építését is gátolják, ahhoz asszisztálnak – véleménye szerint Fidesz utasításra, vagy meggyőződésből – mondta Márki-Zay.

Monológjában – nézői kérdésre – kicsit később már meg is nevezi ezt az irodát, mely a városfejlesztésért felelős. Úgy fogalmazott, hogy nem gondolhatunk mindig szabotázsra, de az iroda nem látta el feladatát, nem kért megmaradási engedélyt a kutyapárt által kihelyezett buszmegállóra.

A polgármester már nem először tolja át a felelősséget másra, okolja mindenért a Fideszt, vagy sejt minden mögött fideszes akciót, de arra a korábbi években sohasem volt példa, hogy egy polgármester saját kudarcait rendre másokra, ráadásul saját közvetlen munkatársaira hárítsa.

Forrás: vasarhely24.com