Márki-Zay Péter

Svédország szociáldemokrata kormányfője akaratán kívül helyretette a bevándorláspárti politikusokkal kampányoló, migránsügyileg mégis alulművelt vásárhelyi pártelnök-polgármestert.

Parttalan és elképesztő politikai ingyencirkuszt rendezett a pénteki vásárhelyi közgyűlésen Márki-Zay Péter, akit a fideszes képviselők számon kértek: miért kampányol Magyarország érdekei ellen bevándorláspárti politikusokkal (Gyurcsány Ferencné, Ujhelyi István, Hadházy Ákos) bevándorláspárti ellenzéki szervezetek mellett. A celeb polgi-pártelnök figyelmét arra is felhívták, legújabb ellenzéki formációjának mottójával szemben Magyarország nem mindenkié, hanem a magyaroké. És jobban tesszük, ha biztosítjuk, hogy ez a jövőben is így lehet, erre garancia Orbán Viktor miniszterelnök bevándorlásellenes programja, melyet az EP-választási kampányban mutatott be.

Márki-Zay heves hisztibe kezdett, és ha már mást nem sikerült, legalább saját magát és vele szemben kritikátlan híveit igyekezett arról meggyőzni, hogy nem ő és elvtárs-elvbarátai, illetve Soros György és politikai hálózata, hanem valójában egyedül Orbán és a Fidesz telepít be Magyarországra migránsokat. A szemellenzős pártelnököt azok a felvetések sem zavarták, miszerint a brüsszeli elit, valamint a nyugat-európai politikai vezetők zöme éppen amiatt támadja elementáris erővel hazánkat és kormányfőjét (lásd Sargentini-jelentés vagy az Európai Néppárt belső csörtéje), mert kerítéssel állította meg a modern kori népvándorlást, megvédte Magyarországot, és elutasít mindenféle kvótát. Erre valami olyasféle magyarázatot igyekezett kreálni, hogy ezek az európai politikusok messze vannak, és nem látják pontosan, mi történik kis hazánkban.

Nos, Márki-Zay vasárnap nem várt helyről zsebelt be egy hatalmas politikai pofont.

A sallert nem más osztotta ki, mint A) a bevándorláspárti szocdem svéd miniszterelnök, B) a sorosista balliberális blog, a 444, mely elsőként idézte a Dagens Nyheter című lapnak nyilatkozó Stefan Löfvent.

Sokatmondó, hogy már az interjú címe is rólunk szól: „Nem tartható tovább, ahogy Magyarország kezeli a migrációt”. Ezt üzeni tehát Svédország kormányfője, akinél betelt a pohár Orbán Viktor nemzetvédő bevándorlásellenessége miatt. Nemes egyszerűséggel pénzt vonna el a menekültek elosztását blokkoló Magyarországtól, azaz lényegében megfenyegette Magyarországot: vagy befogadunk mi is migránsokat, vagy nem kapunk forrásokat. Punktum.

Hallgassuk hát Stefan Löven balliberális miniszterelnök urat és a sorosista 444-et (aki tudja, küldje tovább pártelnök úrnak is!):

„A svéd kormányfő szerint elfogadhatatlan, hogy Magyarország az EU kohéziós politikájának az egyik legnagyobb nyertese, de közben az ország kormánya blokkolja a menekültügyi szabályozás megoldását, és nem teljesíti az EU-s kötelezettségeit sem (egy 2015. szeptemberi EU-s határozat alapján 1200 menekültet kellett volna befogadnia Magyarországnak, de egyet sem fogadott). Löfven azt akarja, hogy a következő EU-s költségvetésben, vagyis 2020-tól, legyenek komoly pénzügyi következményei az ilyen viselkedésnek. Szerinte a magyar kormány nem kaphat megint ilyen sok pénzt, mint az elmúlt hét évben. Jelezte azt is, hogy más kormányok is osztják ezt a svéd álláspontot.”

Innentől kezdve a kedves olvasó dönt, vajon Hódmezővásárhely zavaros politikai előéletű, önjelölt miniszterelnök-jelölt pártalapító-pártelnök látszatpolgármesterének vagy Svédország egyébként bevándorláspárti, szociáldemokrata miniszterelnökének hisz.

Persze ki tudja, az is lehet, egész Európában mindenki vak és hülye, csak – idézve a régi viccet – Márki-Zay Péter a helikopter…