Automatikus vázlat 371

A mai napon ajándékokkal díjazta a Szeretem Vásárhelyt Egyesület az ovisok szivacsalkotásait. A korábban meghirdetett pályázatra több vásárhelyi óvoda is jelentkezett és eljött a várva várt nap, amikor is fantasztikus ajándékokkal lepték meg a kis alkotókat a Kertvárosi Katolikus Óvodában is.

A Szeretem Vásárhelyt Egyesület idén márciusban „Tavaszi napfény csalogató” címmel hirdetett meg egy pályázatot, mely felhívásra szivacsok felhasználásával készítettek alkotásokat az ovisok. Hát óvoda készített az alapanyagokból minden képzeletet fölülmúló csodákat.

Automatikus vázlat 367

Juhász Tünde, az egyesület alapító tagja lapunknak elmondta, hogy az apróságok Noé bárkájától kezdve, krokodilt, bálnát, cicát, pillangókat és számtalan tüneményes figurát elevenítettek meg kis kezeik által. Az elkészült művekről készített fényképet a facebook-on lájkvadászatra indították, és közel háromezren voksoltak a szivacs-kreációkra. A Kertvárosi Katolikus Óvoda apróságai a húsvét közeledtével csokinyuszikat, tojásokat is kaptak.

Automatikus vázlat 369

Az ajándékok között szerepeltek különféle fából készült játékok: fakenyérpirító, famikrohullámú sütő, favasaló, famosógép, favonat. Juhász Tünde úgy fogalmazott, hogy ez az akció is kiváló példát mutatott arra, hogy remek közösségformáló ereje van egy-egy ilyen kedves kezdeményezésnek. Ugyanis az egyesület azért jött létre, hogy kifejezetten közösségerősítő programokat szervezzen. Valamint olyan értékeket teremtsen, amelyekre igény van Vásárhelyen, melyekkel jobb és még inkább szerethetőbbé válik a város.

Automatikus vázlat 370 Automatikus vázlat 366  Automatikus vázlat 365 Automatikus vázlat 364 Automatikus vázlat 360 Automatikus vázlat 361 Automatikus vázlat 362 Automatikus vázlat 363