Eldől-e a továbbjutás sorsa Debrecenben?

Tehetjük fel a költői kérdést az NB I/B Zöld csoport negyeddöntős párharcának második mérkőzése előtt, hisz a Vásárhelyi Kosársuli a 81-74-es vásárhelyi sikert hozó első találkozót követően április 15-én, hétfőn délután 16 órától a DEAC U23 otthonában lép pályára.

A tét nem kisebb, mint az elődöntőbe lépés, ennek értelmében Tóth Tamás alapszakaszgyőztes gárdája felteheti a pontot az i-re a két nyert meccsig tartó küzdelemben. Ehhez a megszokottnál is jobb és keményebb játék kell, hisz a Hódtói Sportcsarnokban játszott pénteki összecsapáson láthattuk, Kovács Adrián tehetséges legénysége a végletekig tud küzdeni, és a Tóth, Omenaka kettős vezényletével pariban van a Kosársulival.

Az U20-as bajnokság végére készülő debrecenieknek csalóka az alapszakaszban mutatott 8-4-es hazai mérlege, hisz nem mindegyik találkozójukra álltak fel legjobbjaikkal. A legerősebb keretükkel felülmúlták március végén a mieinket (97-85), ám akkor többen sérülés miatt hiányoztak a vásárhelyi keretből.

Igazi ki-ki mérkőzésre lehet számítani ezúttal is, amellyel kapcsolatban Tóth Tamás vezetőedzőnk úgy fogalmazott, „vért kell izzadnunk, ha tovább szeretnénk jutni”. Jó előjelként szolgált pénteken, hogy öt Kosársuli-játékos is tíz pont fölé jutott, egy hasonlóan összeszedett játék elegendő lehet a továbbjutáshoz.

A DEAC U23-Vásárhelyi Kosársuli negyeddöntős párharc második mérkőzése április 15-én, hétfőn 16 órakor kezdődik az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Amennyiben a Kosársuli nyer, úgy továbbjut a legjobb négy közé, ha a debreceniek diadalmaskodnak, akkor következik a harmadik meccs – Vásárhelyen, 2019.04.19-én pénteken 18.30-kor..

 Hajrá, Kosársuli!
 Nagy Benjámin, sajtóreferens