A Gedeon Birtok boraival folytatódott a Nyugi Bár borvacsorája 2

Ismét nagy sikerű borvacsorát szervezett a Nyugi Bár: szombat este az izsáki Gedeon Birtok nedűit szolgálták fel azoknak, akik jegyet váltottak az eseményre.

Ahogy korábban, most is minden jegy hamar elkelt a Nyugi Bár által szervezett borvacsorára: szombat este Fodor Krisztián chef által összeállított menüsorához az izsáki Gedeon Birtok borait szolgálták fel. Csiszer László, a borászat területi vezetője és az est borkalauza portálunknak elmondta, a Gedeon Birtok 80 hektáron termel szőlőt, amelyből különböző száraz és édes borokat készítenek. Makóra hat különlegességgel érkezett a márka: száraz fehérbort, száraz vörösbort és száraz rozét szolgáltak fel.

A Gedeon Birtok boraival folytatódott a Nyugi Bár borvacsorája 1

– Megpróbáltuk a magyar szőlőfajtákra helyezni a hangsúlyt, ezért hoztunk egy Kövidinkát, Arany Sárfehéret, Generosát, illetve Kékfrankos rozét és merlot – fogalmazott Csiszer László. A márka legnépszerűbb borai az Irsai és a rozé a vásárlási adatok alapján.

Az ételek minőségéről Fodor Krisztián chef gondoskodott: így a vendégek előételként körtés sertés szűz salátát ehettek citrus vinegrette öntettel, ezt követte egy cheddar sajtos gnocchi tavaszi zöldségekkel. Főételként rozé kacsamellet tálaltak spárgával és sáfránymártással, desszertként sajttortát kínáltak eperkompóttal. Végezetül sajt nyársat szolgáltak fel aszalt szilvával.

A Gedeon Birtok boraival folytatódott a Nyugi Bár borvacsorája