Gábor Dávid

Ezúttal a polgármester veje bukott le! Kiderült, Márki-Zay Péter közvetlen munkatársaival és családtagjaival menedzseli a mocskolódástól és hazugságoktól hemzsegő, közben névtelenség mögé bújó Vásárhelyiek a változásért gyűlöletoldalt.

A Csendes Vásárhelyért Facebook-közösség buktatta le a Vásárhelyiek a változásért nevű gyűlöletoldal újabb kezelőjét!

Csendes Vásárhelyért

Kiderült, a polgármester által korábban „támogatóinak” nevezett, ily módon tőle függetlennek, civil kezdeményezésnek minősített oldal mögött Márki-Zayhoz nagyon is közel álló személyek hergelik Vásárhely és az ország lakosságát.

Egyre pontosabban körvonalazódik, kik azok, akik maguk névtelenség mögé bújva névvel, fotóval tesznek az agyatlan sárdobálás céltáblájává tisztességes, becsületes embereket, uszítanak fideszes politikusok és más, köztiszteletben álló vásárhelyi magánszemélyek ellen, vagy éppen fenyegetnek újságírókat. Vagy „csak” hazudoznak szimplán reggel, éjjel meg este.

Gábor Dávid

Egy félresikerült posztjuk nyomán (lásd fentebb) világossá vált, a Vásárhelyiek a változásért annyira, de annyira független Márki-Zaytól, hogy adminisztrátorként vagy szerkesztőként kezeli veje, Gábor Dávid is. (Borítóképünkön középen, a fotón jobbra tőle Kis Andrea MSZP-s alpolgármester és Szabó Gábor jobbikos pártigazgató – avagy volt kitől ellesniük  a gyűlölet karmesterségét?)

A kedves rokon ráadásul közösségi profiljai szerint a legkevésbé sem vásárhelyi, hanem zsombói, amúgy pedig a szegedi Dugonics András Piarista Gimnázium magyartanára és kollégiumi nevelőtanára. Miután politikacsináló vejkó csúnyán lebukott, a pénteki közgyűlésen Márki-Zay nem tudta tagadni a rokoni szerepvállalást. Jött hát a tőle megszokott maszatolás, csúsztatáscunami, terelés és vagdalkozás. Még az is kicsúszott a száján, hogy a Vásárhelyiek a változásért oldalon „nincsenek hazugságok”, amin jóérzésű ember csak sírni vagy éppen nevezni tud…

Az egyszerre kínos és szorult helyzetben sajátos módon Kis Andrea szocialista alpolgármester igyekezett menteni a menthetőt, kisegítve a fiatalembert. A szocialista politikus bevallotta, ő is „admin” a gyűlöletoldalon.

Vagyis egyértelműen bebizonyosodott, hogy Márki-Zayék egyrészt családi vállalkozásban tolják a legalja kamuoldalt, másrészt az ellenzéki pártelnök legszűkebb politikai szövetségesi körével és közvetlen munkatársaival menedzseli az impresszum nélküli, névtelenség mögé bújó, civilnek álcázott szörnyszülöttet, melynek oroszlánrésze van a korábban békés, nyugodt Vásárhely jelenlegi súlyos megosztottságában.

Korábban éppen a Promenad rántotta le róla a leplet: a Vásárhelyiek a változásért adminjai, szerkesztői, kezelői, tartalommenedzserei között szerepel maga Márki-Zay Péter, a polgármester videósa, fotósa, támogatója, ifj. Szabó Márton, valamint a városháza informatikusa, Olasz Dénes is. A sor most a városvezető vejével, Gábor Dáviddal és a szocialista alpolgármesterrel, Kis Andreával bővült.

Szó sincs tehát függetlenségről és civil támogatókról, ez nem más, mint szemfényvesztés, Vásárhely polgárainak tudatos és durva átverése! Ennyit egyébként az őszinteségről, igaz beszédről szóló kamudumákról.

Vagyis a pártelnök-polgármester és sleppje által részben családi, részben politikai vállalkozásban menedzselt kamu- és gyűlöletoldalnak nincs más célja, mint névtelenség mögé rejteni Márki-Zay politikai szándékait, álarcot húzni valós, igazi politikai, politikusi arcára és imidzsére. Ami korántsem a szeretet hatalma. Jóval inkább: az erőszak és a hatalom szeretete.

Borítókép: Facebook/Márki-Zay Péter hivatalos oldala, belső kép: Facebook/Csendes Vásárhelyért, Facebook/Vásárhelyiek a változásért