Soros György

Egy jogi eljárásnak álcázva valójában azért támadják Magyarországot, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar bevándorláspolitikára – nyilatkozta a Magya Nemzetnek Varga Judit államtitkár.

Mindez nem újdonság – jegyezte meg lapunknak Varga Judit uniós kapcsolatokért felelős államtitkár, aki hazánkat képviselte a tanácskozáson. Mint mondta, lényegé­ben ugyanazt a politikai színjátékot folytatják, amit hónapok óta erőltetnek. Jogi eljárásnak álcázva valójában azért támadják Magyarországot, hogy nyomást gyakoroljanak a magyar bevándorláspolitikára, és megbélyegezzék hazánkat, amiért a magyar emberek visszautasítják a bevándorlók betelepítését. Ez az eljárás azonban kifulladt, ezért mesterségesen akarják napirenden tartani. Az eljárás alapjául szolgáló jelentés szerzője, Judith Sargentini, valamint az illetékes EP-szakbizottság vezetője, Claude Moraes már februárban is meghallgatást akart. A magyar kormány ezzel szemben azt mondja, hogy nem lehet a kampányban folytatni az eljárást, már csak azért sem, mert az Európai Bizottságot annak első alelnöke, Frans Timmermans képviseli, aki jelenleg az európai szocialisták csúcsjelöltjeként kampányol, ez pedig – folytatta  az államtitkár – összeférhetetlenséget jelent. Varga felhívta rá a figyelmet, hogy a júniusi meghallgatásra vonatkozó javaslat mögött sem állt fel többség a keddi ülésen.

Lapunk kérdésére elmondta, Sargentini vezetésével az EP „kifutó politikusi szériája” gyakorol nyomást annak érdekében, hogy a kampányban folytassák le az eljárást. Rámutatott, hogy az alapszerződések értelmében az EP-ben lezajlott szavazás óta Sargentiniéknek nincs helye az eljárásban, mégis nyomást gyakorolnak a tanácsra, álhírekkel akarják szétbombázni a miniszteri egyeztetéseket. Hozzátette: világos, hogy az eljárás csupán politikai nyomásgyakorlás annak érdekében, hogy a magyar kormány hagyjon fel migrációellenes politikájával.

Forrás: magyarhirlap.hu