Fidesz: az EP-választás tétje, hogy kik költöznek be Vásárhelyre! 3

A város számára különösen fontos a bevándorlás, ugyanis ha megszűnne a határvédelem, néhány napon belül elözönlenék a települést a migránsok – jelentette ki Hegedűs Zoltán ma a Fidesz EP-sajtótájékoztatóján. Havasi Katalin hozzátette: a május 26-i választás előtt minden politikusnak színt kell vallania arról, hogy bevándorláspárti vagy sem, és ez alól a vásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter sem kivétel.

– A május 26-i Európai Parlamenti választásnak sokkal nagyobb a tétje, mint amit gondolnánk. A mostani döntésünknek nem az lesz a következménye, hogy kik költöznek ki az unióba, hanem az, hogy kik költöznek be hozzánk – hívta fel a figyelmet a sajtótájékoztatón Havasi Katalin. A párt helyi elnöke hozzátette, a kérdés, hogy akik képviselik majd Magyarországot, azok valóban a magyar érdekeket tartják majd szem előtt, vagy inkább a brüsszelieket nyomják le a magyarok torkán.

Fidesz: az EP-választás tétje, hogy kik költöznek be Vásárhelyre! 2

A politikus szerint a határainktól messze több tízmillió ember várja, hogy Európának migránsellenes, vagy migránspárti vezetése lesz. Amennyiben az utóbbira kerül sor, akkor a kontinenst elárasztják a bevándorlók, és egyre nagyobb mértéket ölt a rasszizmus, a terrorizmus és a nőgyűlölet.

Havasi Katalin úgy véli, ezért Orbán Viktor és a Fidesz migrációellenes hét pontját kell támogatni, és minden politikusnak meg kell mondania a választás előtt, hogy mi a véleménye a bevándorlásról. – Ez alól a vásárhelyi polgármester sem kivétel, akinek az egyik legnagyobb támogatója és tanácsadója Botka László, aki személy szerint azt mondta, lebontaná a kerítést. Márki-Zay Péter emellett liberális és baloldali politikusokkal építgeti a politikai pályáját, ezért színt kell vallania arról, Vásárhelynek milyen jövőt szán – szögezte le az elnök.

Fidesz: az EP-választás tétje, hogy kik költöznek be Vásárhelyre! 1

Kovács László fideszes képviselő emlékeztetett: 2015 óta, a határzár felállítása óta Magyarországon a migráció kérdése a hétköznapi emberek számára keveset mond és kevés gondot jelent, azonban arra semmi garancia nincs, hogy ez így is marad. – Meg kell nézni, mennyi terrorcselekmény és nemi erőszak történik a migránsbefogadó országokban, például Belgiumban, Svédországban és az Egyesült Királyságban – mutatott rá Kovács László. Kiemelte, Európa nem mindenkié, hanem az európaiaké, és Magyarország nem mindenki Magyarországa, hanem a magyarok Magyarországa.  

– Vásárhely számára különösen fontos a bevándorlás kérdése, ugyanis egy karnyújtásnyira van innen a határ, és ha megszűnne a határvédelem, akkor néhány napon belül elözönlenék a várost a bevándorlók – hangsúlyozta Hegedűs Zoltán. A frakcióvezető szerint ezért fontos tisztázni, hogy a városvezetés hogy áll a migrációhoz.

– Itt nem a szavakat, hanem a tetteket kell nézni. Márki-Zay Péter mindig titkolja, hogy pontosan mi a véleménye a bevándorlásról, de ha a tetteit figyeljük, akkor azt látjuk, hogy bevándorláspárti politikusokkal, például Botka Lászlóval, Ujhelyi Istvánnal és Hadházy Ákossal mutatkozik, velük köt szövetséget és velük barátkozik – mondta a képviselő.

Fidesz: az EP-választás tétje, hogy kik költöznek be Vásárhelyre!

– Egyszerű a magyarázat arra, hogy a vásárhelyi polgármester miért támogatja a migrációt. Ő maga is bevándorló volt Kanadában, ahol kudarcot vallott és hazakullogott Magyarországra, azonban a mai napig közösséget vállal a bevándorlókkal. Láthatóan Brüsszel szekerét tolja, a Sargentini-jelentés örömünnepnek nevezte, nyilvánvaló, hogy Soros György embere – fejtette ki Hegedűs Zoltán, aki szerint Soros-pénzeket kap a kampányára is.

A frakcióvezető még elmondta: “Márki-Zay Péter bevándorláspárti országos politikus, Brüsszel talpnyalója és Soros György csicskása”.

Fotók: Gémes Sándor