Megkerülte a város a szikáncsiakat? – Idegen kezekbe kerülhet a Közösségi Ház 1

A települési képviselő úgy véli, ha a vásárhelyi városvezetés Szikáncson a helyiek megkérdezése nélkül idegen kezekbe adhatja a Közösségi Házat, akkor ezt a többi külterületi olvasókör esetében is megteheti. Benkő Zsolt emlékeztetett: Márki-Zay Péter egy olyan civil szervezetnek adta oda az épületet, amelynek a vezetője kábítószerrel kapcsolatos ügy miatt előzetes letartóztatásban volt. 

A múlt héten számolt be Benkő Zsolt arról, hogy tudomása szerint Márki-Zay Péter polgármester vezette önkormányzat egy nem szikáncsi, és még csak egy be sem jegyzett egyesületnek adja oda a Közösségi Ház használati jogát.

A fideszes képviselő ezt a 2006 óta működő Szikáncsi Részönkormányzat elnökeként aaggályosnak tartja, mivel a döntésről sem őket, sem a helyi lakosokat nem kérdezték meg. – Megkerülték a szikáncsiakat, és egy több mint egy évtizedes egyezséget dobtak sutba – fejtette ki véleményét a Rádió 7-nek Benkő Zsolt.

Mint kiderült, az idegen civil szervezet elnöke tavaly egy kábítószerrel kapcsolatos büntetőügy miatt előzetes letartóztatásban volt. Benkő Zsolt nemtetszését fejezte ki, mivel nem érti, hogy lehet egy közösség vezetője az, aki az alapvető társadalmi együttélés szabályait sem tartja be.

Megkerülte a város a szikáncsiakat? – Idegen kezekbe kerülhet a Közösségi Ház

– Ha Szikáncson megtehették, hogy úgy döntöttek egy épület sorsáról, hogy nem kérték ki az ott élők véleményét, akkor ezt Batidán, Kútvölgyön és akár Sóshalmon is megtehetik – fejezte ki aggodalmát a politikus, aki szerint így az összes külterületi olvasókör veszélyben van.

Hozzátette, ez az eset megegyezik azzal, amit Márki-Zay Péter az elmúlt egy évben tett. – Egy háttérben zajló kiszorítósdi megy a valódi egyeztetés helyett – mondta el a véleményét.