Katonai katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak Vásárhelyen

Katonai katasztrófavédelmi törzsvezetési gyakorlatot tartottak a vásárhelyi katonák – írja a Rádió7.hu.

Zsóri Ferenc, a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár Művelettámogató Műszaki Zászlóaljának parancsnoka a Rádió 7 kérdésére elmondta, a mostani kiképzés a része volt a Jeges Tisza elnevezésű, többlépcsős nemzetközi katasztrófavédelmi gyakorlat magyar felkészítésének, amin a magyar törzs jól szerepelt. Hozzátette: a négy országot érintő együttműködés keretében árvízi védekezést és különféle krízishelyzetekből adódó kitelepítéseket is gyakorolnak.

Az alezredes beszámolója szerint a folytatás már nemzetközi szinten, szeptemberben lesz, akkor tartják BLOND AVALANS nevű gyakorlatukat.

„A hódmezővásárhelyi helyőrségben ez egy számítógéppel támogatott törzsvezetési gyakorlat volt. Az elöljáró jóra értékelte a törzs reagálóképességét. Békeidőben, katasztrófamentes időszakban felkészítjük az állományt, hogy adott krízishelyzetben már a kiküszöbölt problémákkal ne kelljen foglalkozni, illetve a törzs képes legyen kritikus időszakokban is képes legyen feladat végrehajtására, tervezésre, a bevont alegységek irányítására. Erről szól ez a Jegyes Tisza gyakorlás.” – mondta Zsóri Ferenc alezredes.

Forrás: radio7.hu.