Az EP-választás fontosságát hangsúlyozta Havasi Katalin és Hegedűs Zoltán

A politikusok a vasárnap esti Facebook-fogadóórájukon elmondták: a migráció nem felfújt dolog, és most hosszú évtizedekre eldönthetjük, hogy bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes legyen Európa.

A beszélgetés elején elhangzott, a Fidesz már megkezdte az aláírásgyűjtést az európai parlamenti választásra, országosan és Vásárhelyen is. Havasi Katalin, a párt helyi elnöke szerint eddig egyedül a kormánypárt mondta ki, hogy a május 26-i szavazás tétje, hogy a kontinensünk bevándorláspárti vagy bevándorlásellenes lesz.

– A migráció nem egy felfújt dolog, elég csak megnézni azt a migránskaravánt, akik a rendőrökkel való erőszaktól sem riadnak vissza, hogy útnak induljanak – egészítette ki Hegedűs Zoltán, a Fidesz-frakció vezetője.

A politikusok szerint a migránsok azt gondolják, hogy itt mindent lehet és itt minden ingyen van, azonban amikor ideérnek, akkor rádöbbennek, hogy ez nem az ő világuk. Ezért azt a pénzt, amit Európa a bevándorlásra fordít, azt inkább azokba az országokba kellene vinni, ahonnan ezek az idegen kultúrájú emberek jönnek.

A fogadóórán szó esett arról is, hogy Márki-Zay Péter polgármester Vásárhelyről Földeákra kitelepített egy nyolcgyermekes roma családot. Havasi Katalin úgy véli, ez a deportálást idézi elő, és a 21. században abszurd, hogy a nem tetsző embereket más településre viszik abból a városból, ahol a roma intergrációnak nemzetközileg elismert hagyományai vannak.

A témák között szerepelt még például a Tiszta Szívvel Egyesület gyermeknapja körüli kálvária, valamint a napjainkban oly sokat emlegetett otthonszülés és K-vitamin is.