Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 7

Nem maradhatunk csendben, és nem hunyhatunk szemet az agresszió és a gyűlölködés felett – jelentette ki Grezsa Ferenc presbiter vasárnap délelőtt a Református Ótemplomban. A Szeretem Vásárhelyt Egyesület Áthangoló címmel szervezett ma rendezvényt a városban tapasztalható közhangulat megfékezésére.

– A Szeretem Vásárhelyt egy hagyományokat és helyi közösségeket erősítő szervezet. Az elmúlt hónapokban a városunkban történő gyűlölködés és megosztottság láttán és megtapasztalása okán úgy érezzük, hangot kell adnunk ennek a problémának, és tennünk kell a jelenlegi állapot megváltoztatásáért. Ez az Áthangoló – ismertette az esemény lényegét köszöntőjében Juhász Tünde. Az alapítótag a reformátusok által sokat használt „Áldás, békesség”-et kívánt a templomban helyet foglalóknak a jövőben.

Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 14

A rendezvényen Grezsa Ferenc osztotta meg gondolatait. – A mostani összejövetelt az aggodalom szülte, ugyanis a városban a nehéz idők ellenére sem volt soha ilyen a közhangulat, mint most – fejtette ki a presbiter. Az ellenségeskedésre, a gyűlölködésre, az erőszakosságra és az előítéletességre hívta a fel a figyelmet, ugyanis ezek azok a tényezők, amikkel az emberek a legtöbbet árthatnak közösségüknek és önmaguknak is.

Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 10

– Fel kell lépnünk ezek ellen, mert ha szó nélkül hagyjuk az agressziót, akkor azok, akik ezt alkalmazzák, ezt tekintik a normális mércének. Emellett fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mennyire tudunk szeretettel fordulni azok felé, akik adott esetben igazságtalanok velünk, mert csak a szeretet segítségével tudnak az egymással szemben állók kiengesztelődni – hangsúlyozta.

Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 4

– Lépjünk fel tehát a megosztottság ellen, ne maradjunk csendben, és ne hunyjunk szemet az elfogadhatatlan megtapasztalásakor, ugyanakkor imádkozzunk a gyűlölködőkért – fogalmazta meg az Áthangoló üzenetét Grezsa Ferenc.

Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 12

Az esemény Ákos A megváltó című dalával zárult, amit Bereczki Marianna és Ambrus István énekelt el a közönségnek.

Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 5

Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 1 Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 2 Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 3 Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 6 Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 8 Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 9 Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 11 Áthangoló a Szeretem Vásárhelyt Egyesület 13