Fehér István

A Csongrád Megyei Hátrányos Helyzetű Családok Egyesületének elnöke szerint a polgármester nem jó városvezető, hiszen egy 8 gyermekes családot telepített ki, és az önkormányzathoz vitte egy olyan párt képviselőjét, amely párt a fajgyűlöletről hírhedt -írja a Vásárhely 24.

A ma délutáni sajtótájékoztatón Fehér István a cigányság nevében aggályait fejezte ki a polgármesterrel kapcsolatban: véleménye szerint egy jó városvezető nem telepít ki egy 8 gyerekes roma családot Vásárhelyről, csak azért, hogy azok aztán ne kérjenek több segítséget, támogatást. Újságírói kérdésre azt is mondta, a szóban forgó család nem akart elköltözni Vásárhelyről. Ezzel a kitelepítéssel véleménye szerint még nehezebbé tette a család boldogulását.

A cigányok továbbá nem nézik jó szemmel azt sem, hogy egy olyan párt (Jobbik) képviselőjét (Dombi-Kiss László) tette be az önkormányzathoz, amely párt – véleménye szerint –  a fajgyűlöletről híres.

Hozzátette, Márki-Zay Péter mindent megígér, ezzel veszi meg magának az embereket, de ezekből az ígéretekből semmi sem teljesül.

Fehér István szót ejtett Mátray Attiláról, a vásárhelyi roma nemzetiségi önkormányzat elnökéről is, aki véleménye szerint méltatlan a cigányság képviseletére, csak azoknak segíti, akik hozzá közel állnak, a többieknek még keresztbe is tesz.