A modern állatvédelemről Szegeden tartottak előadást a vásárhelyi állatvédők 3

A modern állatvédelemről tartott előadást az Országos Állatvédelmi Alapítvány csütörtökön, Szegeden, a Bibliotéka épületében. A szervezet már nem először tartott előadást a Közéleti Kávéház keretében.

Az alapítvány előadói a többi között arról tájékoztatták a megjelenteket, hogy mi a különbség a helytelen állattartás és az állatkínzás között, és hogy melyik hatósághoz lehet fordulni, ha ilyen eseteket tapasztalunk. Kitértek emellett a fiatalok szemléletformálására is. Balogh Ernő alapító elmondta, hogy két dolgot mindenképp tartalmaznia kell a mai állatvédelemnek: az egyik az ivartalanítás, hiszen hosszú távon csak így lehet csökkenteni a kóbor állatállományt, a másik pedig a fiatalok oktatása és nevelése, hogy ők már felelősebb állattartóként nőjenek fel.

A modern állatvédelemről Szegeden tartottak előadást a vásárhelyi állatvédők 2

A kávéházi délutánon szó esett még arról, hogy miért fontos a biléta a kutyusok nyakörvén. Sokan a chipek elterjedése miatt nem használják már ezt a kis eszközt, pedig ha ráírjuk a telefonszámunkat vagy a címünket, bárki könnyen haza tudja juttatni a kedvencünket, ha véletlenül elszökne. Chipet olvasni és az alapján felkutatni a gazdit, ennél egy kicsit hosszadalmasabb feladat.

A modern állatvédelemről Szegeden tartottak előadást a vásárhelyi állatvédők

Az Országos Állatvédelmi Alapítvány folyamatosan azon dolgozik, hogy az utcai, kolóniás cicákat ivartalaníttassa, más szervezetekkel, állatbarát csoportokkal együttműködjön és különböző prevenciós programokkal elősegítse Szeged és környékének állattartási kultúrájának a javítását.

Kép: orszagosallatvedo.hu